Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

2 op 3 bedrijven willen af van loon op basis van anciënniteit

Twee op de drie bedrijven willen de band tussen het loon en het aantal jaren dat iemand in dienst is herzien. Ze willen hun personeel meer belonen op basis van reële prestaties en flexibiliteit, zo blijkt uit een nieuwe enquête.

54 reacties

 • mich lee

  2 maanden geleden
  Dat is voor hogere profielen toch al jaren zo. Dit systeem van barema's heeft me jarenlang loon gekost. Opslag aan mij een een andere collega die steeds bereeid waren bij te sprinegen en wat extra te doen indien nodig konden niet beloond worden door de vakbond. De barem's lagen immers vast en dara kon niet van afgeweken worden. Bij kaderleden wordt het loon wel herzien op basis van prestaties, waar de rest afgunstig op is. Tot je de commentaren ziet. Dat is een mes dta langs 2 kanten snijd. 
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  De bedrijven zouden het liefst werknemers hebben die superflexibel zijn, dag en nacht werken en dan nog gratis ook en ook nooit ziek worden. We mogen elke dag blij zijn dat we vakbonden hebben, anders zaten we binnen de kortste keren terug in de tijd van Daens. En wie het tegendeel beweert moet maar eens goed om zich heen kijken - werkende armen zijn hier een feit.
 • Wannes Van De Velde

  2 maanden geleden
  Wat is realiteit.Men wilt mensen van meer dan 50 jaar  voor de kennis, maturiteit en vooral ervaring.Maar deze mensen moeten het enthousiasme hebben van een 40 jarige ,de fysiek van een 30 jarige maar het loon van een 20 jarige of schoolverlater.
 • Gino Geubels

  2 maanden geleden
  Als werknemers geen extra's krijgen voor jarenlange trouw aan een werkgever, zullen ze voor 10 cent of 2 km dichter bij het werk wonen, veranderen van werkgever. Een bedrijf kan elke 3 jaar veranderen van plant-of HR manager, daardoor zal het bedrijf niet stilvallen. Maar als al zijn werknemers binnen de 3 jaar veranderen van werkgever is er geen kennis meer in het bedrijf en valt het na een tijdje meer stil dan het draait. Een goeie mix van oud en jong is ideaal, dus zijn kleine extra's nodig.
 • Gert Van Bunderen

  2 maanden geleden
  Dit lijdt tot onherroepelijk tot dodelijke concurrentie tussen werknemers waar geen enkele werknemer uiteindelijk beter van wordt. Wat doe je immers als jou collega 10 uur per dag wil werken waarvan 2 onbetaald, moet jij dan 11 uur werken en gaat die collega dan weer 12 uur werken, etc. Dit is waanzin!
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt

Geld