Volledig scherm
© BELGA

2.400 banen voorspeld in Waalse biotech

De komende drie jaar komen er volgens schattingen van competitiviteitscentrum BioWin ongeveer 2.400 banen bij in de Waalse biofarmasector. Dat kan mogelijk de schok bij de farmaceutische groep GSK absorberen, aldus de krant L'Echo.

8 reacties

 • Walter Van Criekinge

  1 jaar geleden
  Zoals hieronder reeds geschreven, er gaan veel Vlaamse bedrijven naar Wallonië om de eenvoudige reden dat die worden weggekocht met subsidies... en hilarisch genoeg komt dat geld uit Vlaanderen wat het eigenlijk wel grappig maakt.
 • vanaeken jokke

  1 jaar geleden
  Er worden er duizend ontslagen en van die duizend kunnen er direct duizend aan de slag.Dus komen er maar 1400 nieuwe banen bij om in te vullen.
 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  Als Wallonië de kansen krijgt zoals Vlaanderen die kreeg met veel steun zal men daar ook uit de werkloosheid geraken .En Ja Vlaamse bedrijven gaan meer en meer nar het zuiden omdat daar nog ruimte genoeg is en ook de lonen 10% lager zijn .
 • Leo Kaya

  1 jaar geleden
  Jean De Grande, je draait het om: een sector waar men correct verloond wordt, waar eerlijk en integer met mensen omgegaan wordt, waar je gerespecteerd wordt, daar is geen reden om te staken. Natuurlijk wil ik je wel je zin geven: ga werken waar je uitgebuit wordt, er geen respect is voor je werk en waar men je bedriegt, maar kom ni klagen hé
 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  Ik ga ze hier niet opnoemen de Vlaamse fabrieken die de laatste 5 jaar naar Wallonië vertrokken zijn, met wat zijn onze politici bezig, gaan ze het opkrikken met Vlaamse bedrijven ?
 1. Alles wat je moet weten over het coronavirus en wat je zelf kan doen

  Alles wat je moet weten over het coronavi­rus en wat je zelf kan doen

  427 patiënten stierven al aan het nieuwe coronavirus dat voor het eerst opdook in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Meer dan 20.000 mensen zijn er inmiddels mee besmet. Dat aantal blijft snel stijgen, omdat het virus ook van mens tot mens overdraagbaar is. Het virus verspreidde zich buiten China, naar Amerika, Australië en Europa. Ook in België dook een eerste besmetting met het virus op, bij een landgenoot die werd gerepatrieerd uit Wuhan. Paniek is niet nodig, waakzaamheid geboden. In dit artikel zetten we de feiten op een rij. Wat weten we over het zogenaamde 2019-nCoV-virus? Hoe is het ontstaan? Kunnen we er zelf iets aan doen? Hoe kan de verspreiding worden ingeperkt?
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val

Geld