Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

2,3 miljard euro omzetverlies voor Belgisch zakentoerisme: wie wil nog jetlag als vergaderen ook aan je keukentafel kan?

Ze waren jarenlang de vips in het vliegtuig, op de trein, in hotels en restaurants, maar vandaag zitten zakenmensen in plaats van de wereld rond te reizen thuis achter hun pc. Een drama voor de vele bedrijven die hen — voor de juiste prijs — graag op hun wenken bedienen. De sector van het zakentoerisme schat het omzetverlies in België door corona op 2,3 miljard euro en vraagt zich af: keert dat geld ooit weer terug?

31 reacties

 • Renaat Moerman

  6 maanden geleden
  Af en toe is contact met de klant toch nodig. Zelf rijden en een simpel hotel met douche en ontbijt voor €100 lijkt mij voldoende (als de afstand niet te groot is).
 • Ward Berden

  6 maanden geleden
  China zal ook blij zijn dat zoveel bedrijfsgeheimen nu online besproken worden. Alsof er nog niet genoeg gehackt en gekopieerd werd, zitten ze nu helemaal op de eerste rij door in de verbinding in te breken.
 • Els Vervoort

  6 maanden geleden
  Oogcontact belangrijk? Dat zal wel, maar is het echt, echt nodig? Vergelijk het met de gewone bediende. Die kan elke dag de trein of auto nemen naar zijn werk maar kan nu ook van thuis werken. En dat heeft heel belangrijke voordelen, minder files, minder tijdverlies, minder kans op ongevallen, meer tijd voor de opvolging van de kinderen, beter voor het klimaat.
 • Marino Coolsaet

  6 maanden geleden
  Er komt heel snel een tijd dat je virtueel samen aan tafel kan zitten zoals het echt is.
 • Yvan Lissens

  6 maanden geleden
  Van zodra men zakendoen via videoconferencing beter onder de knie krijgt, zal men er ook meer gebruik van maken. Net zoals de verkoop online. Eenmaal men de smaak te pakken heeft, blijf je het gebruiken.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen

Geld