“Voor de klant draait nu bijna alles om prijs, ook wat de feesttafel betreft", aldus Lidl.
Volledig scherm
PREMIUM
“Voor de klant draait nu bijna alles om prijs, ook wat de feesttafel betreft", aldus Lidl. © Getty/Delhaize/Lidl

1 fles champagne kopen, 1 gratis: de supermarkten in strijd om ons in crisistijd budgetvriendelijk te laten feesten

“Ons eindejaar, heerlijk betaalbaar", zo trapt Aldi zijn eindejaarsslogan af. Liefst 3 op de 4 Belgen is van plan het aan de feesttafel eenvoudiger en met een goedkoper menu te doen dan de voorgaande jaren, aldus Delhaize. En daar spelen alle supermarkten op in: kreeft met 20 procent korting, een volledig kerstmenu voor 11 euro en véél 1+1. Dit is hoe de warenhuizen ons, in de strijd om de feesttafel, budgetvriendelijk willen laten feesten.

16 reacties

 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  De meerderheid van Vlamingen zijn geen armoedzaaiers en hebben financieel hun schaapjes op het droge. Ik ontken niet dat er echt armen zijn maar veralgemeen dat niet. De laatste dagen was het koppen lopen in de winkelstraten en pakjesdiensten kunnen amper of niet volgen. Er rolt nog steeds massaal geld. Gelukkig maar. Mijne flessen champagne ( en niet vd Aldi of Lidl) zijn al binnen en mijn humidor met (cubaanse) sigaren is gevuld.
 • Bruno Desmaele

  2 maanden geleden
  Dat is enkel omdat ze niet veel verkopen aan hun bedrieglijke basisprijs. Ze geven geen korting om de klant te plezieren maar om hun verlies te beperken als er een voorraad overblijft.
 • Frank Joos

  2 maanden geleden
  En toch is het nog stukken goedkoper in de Auchan. Is toch ook niet zo ver he. Je wint er ZEKER nog 20% tegenover al de promoties hier in België.
 • Robin De Clerck

  2 maanden geleden
  Waarom stoppen ze niet met alle acties en maak ze ALLES 10% goedkoper
 • Frank Bels

  2 maanden geleden
  Sorry maar champagne is het eerste waar ik op bespaar. 1+1 zal daar geen verandering in brengen.
 1. Al 2.000 gezinnen doen aan energiedelen, maar sommige leveranciers rekenen daarvoor forse kosten aan
  PREMIUM
  45

  Al 2.000 gezinnen doen aan energiede­len, maar sommige leveran­ciers rekenen daarvoor forse kosten aan

  Wie aan ‘energiedelen’ wil doen met familie, buren of vrienden wordt bij sommige leveranciers geconfronteerd met bijkomende kosten. “Daardoor gaat het voordeel al snel verloren”, waarschuwt Vlaams minister Bart Somers (Open Vld). Regulator VREG laat weten dat het de tarieven rond energiedelen vanaf nu meeneemt in de V-test. Bij één leverancier loopt de jaarlijkse kost op tot 150 euro.