REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

1+2 gratis-actie Albert Heijn mag niet van Kris Peeters

Eén product kopen en er twéé gratis bij krijgen: het was een straffe stunt van Albert Heijn, begin februari. Maar in ons land mag je niet verkopen met verlies, en met die actie heeft de Nederlandse keten dat verbod geschonden. Dat heeft de Economische Inspectie geoordeeld.

175 reacties

 • Dirk Van Brussel

  4 jaar geleden
  Gino, sinds wanneer kent U de boeking van AH ? Ik denk dat U er naast zit. Het risico dat je 1+1 verkoopt en verlies maakt is mathematisch kleiner dan 1+2. U verward met het feit dat 1+2 u als KLANT beter uitkomt dus tracht U dat goed te praten.
 • Lucien De Coster

  4 jaar geleden
  Albert Hein, waar mensen voedsel kopen, mag geen 1 + 2 aktie voeren andere firmas (brillen) mogen dat wel, waar zit het verschil Chris Peeters ?
 • Eddy van Dorst

  4 jaar geleden
  En onze onbekwame mini sters die met zéér groot verlies voor de belasting betaler werken(graaien)dat kan wel.
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Slechts 2 van de 28 waren met verlies, DIRK VAN BRUSSEL. Met een 1+1 actie zou men evengoed een product met verlies kunnen slijten. Vraag blijft dan nog wat met verlies is. Een over stock die je anders nooit meer kwijt raakt is waardeloos, kost zelfs aan opslag of aan vernietiging. Dan kan je die eigenlijk niet met verlies gratis weg geven. Het is de goedkoopste manier om er vanaf te geraken.
 • Dirk Van Brussel

  4 jaar geleden
  1+1 gratis is toegestaan door de wet.Daarom reageert men niet op uw klacht. En dit heeft met Jef Colruyt niets te maken. ALLE grootwarenhuizen, zelf kleine zelfstandigen doen het. Deze acties worden gesponsord door de leverancier !! Met 1+2 moet de verkoper voor ieder artikel 2 gratis voorzien. Als U dat normaal vindt, doe een winkel open en laat me weten hoe snel je failliet bent gegaan !