Volledig scherm
© Photo News

1.000 van de 4.200 jobs verdwijnen bij Brussels Airlines

De directie en vakbonden bij Brussels Airlines hebben vrijdag het sociaal plan voor de herstructurering van de luchtvaartmaatschappij officieel ondertekend. Zowat 1.000 van de 4.200 jobs bij de maatschappij verdwijnen. Het is de bedoeling het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Nu moet er nog duidelijkheid komen over steun van de overheid en moedermaatschappij Lufthansa.

22 reacties

 • Danny Steritmis

  7 maanden geleden
  Ik wacht al maanden op de terugbetaling van 12 tickets (+/-1700,00€)voor door BA geannuleerde vluchten,en ben zeker niet de enige,dat belooft.
 • victor vandesande

  7 maanden geleden
  Al die criticasters hier het gaat over een totaal van 60000 rechtstreekse en indirecte jobs dus dat is veel meer dan de 4000 bij BA alleen .en veel van die criticasters stonden maar wat blij te springen toen BA er was om hen te repatrieren van waar ze ook zaten... en zullen nu staan te huppelen om met BA terug op vakantie te vertrekken...
 • Gust Trentels

  7 maanden geleden
  Jan Boden: "Alle jobs zullen verdwijnen bij BA want het aantal vluchten van voor de corona komen nooit meer terug. Zodra de 2de golf aanbreekt is het boeken dicht." wordt dan ".. is het boeken dicht en de staat haar geld weg.".
 • Christian Deckers

  7 maanden geleden
  Als we het gewoon economisch bekijken, zou het me niet verbazen dat er in Zaventem in feite voor niemand werk is: zijn er daar al ooit 5 jaar verlopen zonder dat er geld bij moest? Tevens ook even aanstippen dat het recht houden van een ziek bedrijf altijd ten koste gaat van een gezond bedrijf: elke € steun wordt opgehoest door rendabele economie, die daardoor verzwakt.
 • Chris Van den Eede

  7 maanden geleden
  Besef het belang voor onze connectiviteit. Nationale luchthaven in Schiphol? Nee toch. Ik vloog veel met SN en ben daar best tevreden over.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Geld