De verhoogde PFAS-waarden werden vastgesteld op een onverhard stuk (rechts) langs de Hondiuslaan.
Volledig scherm
De verhoogde PFAS-waarden werden vastgesteld op een onverhard stuk (rechts) langs de Hondiuslaan. © Marc Aerts

Verhoogde PFAS-waarden vastgesteld op voormalig oefenterrein van brandweer aan Hondiuslaan: “Onderzoeken of sanering nodig is”

DuffelOp verschillende meetpunten op het voormalig oefenterrein van de brandweer aan de Hondiuslaan in Duffel zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld in de bodem en het grondwater. Op basis van die metingen adviseert het Agentschap Zorg en Gezondheid een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen in een gebied rond die site.

  1. Luc Van der Kelen over de uitdagingen voor de kleine zelfstandige: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstraten van oudsher”
    PREMIUM
    Column

    Luc Van der Kelen over de uitdagin­gen voor de kleine zelfstandi­ge: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstra­ten van oudsher”

    Deze week in de Delhaize aan de Bredabaan in Merksem. Ik loop recht op Johan Verlinde. Ik was een goede klant van zijn kippenslagerij-delicatessenzaak, dicht bij het districtshuis. Twee maanden geleden was de zaak plots verdwenen. Geen kip aan ’t spit meer. Geen kalkoen meer met kerstmis of boerenpaté. Dat verkopen ze ook in de Carrefour verder op de Bredabaan of in het kraam op de Winkelstap, maar bij Johan waren ze veruit het best.