Scouts hebben perfecte weer voor 34ste vlottentocht

DuffelZe hadden er de perfecte dag voor uitgekozen: de scouts en gidsen van Duffel-West organiseerden zondag hun jaarlijkse vlottentocht op de Nete, vanaf Kasteel Ter Elst tot domein De Locht.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Buizerd schittert op zijgevel van het Mosterdpotje in Duffel
  Duffel

  Buizerd schittert op zijgevel van het Mosterdpot­je in Duffel

  Graffitikunstenaar Dzia nam recent de zijgevel van het Mosterdpotje in Duffel onder handen. Dat deed hij op vraag van Natuurpunt Oude Spoorweg, dat samenkomt in het Mosterdpotje. “We kozen voor een buizerd als afbeelding omdat die hier actief is. We zijn zeer tevreden met het resultaat”, vertelt Ludo Bakkovens van de afdeling. “Met de muurschildering willen we het domein verder opwaarderen. Eerder kwam er al een speeltuin, bijenhotel, een picknickbank en werd het dak van het Mosterdpotje gerenoveerd.”