Schepenen Jos Hellemans en Lili Stevens met directeur Ivo Gilies. In de achtergrond zie je de nieuwe verdieping, in zwarte kleur, met de noodtrap in het groen
Volledig scherm
Schepenen Jos Hellemans en Lili Stevens met directeur Ivo Gilies. In de achtergrond zie je de nieuwe verdieping, in zwarte kleur, met de noodtrap in het groen © Marc Aerts

Nieuw verdieping voor Gemeentelijke Technisch Instituut is bijna klaar: “Zes extra lokalen om leerlingen klaar te stomen voor arbeidsmarkt”

DuffelDe bouw van een extra verdieping voor het Gemeentelijk Technisch Instituut Duffel (GTID) in de Leopoldstraat is zo goed als afgerond. Volgende maand worden de zes nieuwe klaslokalen en bergruimte opgeleverd. De secundaire school had al een tijdje nood aan extra ruimte.

 1. ‘Weg der schande’ veroorzaakt onenigheid tussen buurgemeenten: Boom en Rumst wijzen met vinger naar elkaar
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  ‘Weg der schande’ veroor­zaakt onenigheid tussen buurgemeen­ten: Boom en Rumst wijzen met vinger naar elkaar

  Na de voorbije winterprik lag de ’s Herenbaan er opnieuw bijzonder slecht bij. “Het is de weg der schande”, zegt Booms oppositieraadslid Hans Verreyt (VB) onomwonden. Maar of het snel tot een structurele aanpak zal komen, is hoogst twijfelachtig. De gemeentebesturen van Boom en Rumst, op wiens grondgebied de straat loopt, wijzen met de vinger naar elkaar. “Als Rumst niet meedoet, doen we het stuk op ons grondgebied alleen”, zegt Booms schepen van Openbare Werken Francis Sanchez (N-VA).
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?