Natuurpunt Oude Spoorweg heeft zondag zowat duizend boompjes en struiken de grond ingestopt voor de realisatie van het Abroekbos.
Volledig scherm
Natuurpunt Oude Spoorweg heeft zondag zowat duizend boompjes en struiken de grond ingestopt voor de realisatie van het Abroekbos. © Marc Aerts

Natuurpunt Oude Spoorweg plant Abroekbos: “Gevarieerd bos met hoge koolstofopslag”

DuffelNatuurpunt Oude Spoorweg heeft zondag zowat duizend boompjes en struiken de grond ingestopt voor de realisatie van het Abroekbos.

 1. Droomwoning blijkt nachtmerrie voor Sarah en haar autistische tweelingzus: “Een verhuis zou een te grote verandering zijn voor mijn zus”
  PREMIUM
  Duffel

  Droomwo­ning blijkt nachtmer­rie voor Sarah en haar autisti­sche tweeling­zus: “Een verhuis zou een te grote verande­ring zijn voor mijn zus”

  “Voor zijn overlijden heb ik mijn vader beloofd goed voor mijn zus te zullen zorgen, en zie ons hier nu zitten.” De Duffelse Sarah Peeters (32) en haar tweelingzus Inge, die aan autisme lijdt, betalen zich al drie jaar lang blauw aan advocaten en deurwaarders. Hun nieuwe woonst, zogezegd ‘instapklaar’, vertoont een hele resem gebreken. De rechtbank gaf de zussen gelijk, maar tot op heden hebben ze nog geen cent van de verkoper gezien. Een crowdfunding moet hen een handje helpen. Sara doet het verhaal van de lijdensweg die nu al drie jaar duurt.
 1. Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Mickey Mou­se-pannenkoe­ken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier.