Gert Vluymans toont de plaats waar het Natural Highs Festival een windturbine gaat plaatsen op de Netedijk in Duffel.
Volledig scherm
Gert Vluymans toont de plaats waar het Natural Highs Festival een windturbine gaat plaatsen op de Netedijk in Duffel. © Klaas De Scheirder

Natural Highs Festival plaatst windturbine op Netedijk: “Ons muziekfestival moet zo groen mogelijk worden”

De Netedijk in Duffel krijgt er begin september een tijdelijke bezienswaardigheid bij. Het Natural Highs Festival plaatst er immers een grote windturbine. “Met dit proefproject willen we de verlichting op ons festivalterrein aandrijven. Het doel is om binnen enkele jaren volledig op groene stroom te kunnen draaien”, zegt Gert Vluymans namens de organisatie.

0 reacties

 1. Politie controleert 17 vrachtwagens: Drie truckers niet in orde met rij- en rusttijden
  Putte

  Politie contro­leert 17 vrachtwa­gens: Drie truckers niet in orde met rij- en rusttijden

  De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft samen met hun collega’s uit Heist-op-den-Berg een controle-actie uitgevoerd op zwaar vervoer. Ze deden dat langs de N15 in Putte. Zeventien voertuigen werden gecontroleerd. Het ging naast zestien vrachtwagens ook nog om een één lichte vrachtwagen. In totaal werden drie truckers geverbaliseerd. “Allen waren niet in orde met hun rij- en rusttijden”, luidt het bij de politiezone. “Verder droeg één van hen zijn veiligheidsgordel niet en had een andere trucker ook zijn lading niet goed vast gemaakt.” Alle zestien truckers moesten tot slot ook nog een ademtest afleggen. Niemand van hen blies positief.
 2. Meer dan 7.500 bijkomende registraties in Antwerpen na testdag BE-Alert
  ANTWERPEN

  Meer dan 7.500 bijkomende registra­ties in Antwerpen na testdag BE-Alert

  Vorige week donderdag werden zo’n twee miljoen SMS-berichten verzonden via het nationale waarschuwingssysteem BE-Alert tijdens een test in 115 steden en gemeenten. In de provincie Antwerpen ging dat met een primeur gepaard met locatiegebaseerde technologie. Iedereen die aanwézig was in de provincie — dus niet per se woonachtig — kreeg een bericht. Na de testdag registreerden 7.500 adressen in Antwerpen extra voor BE-Alert.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.