Archiefbeeld van Natural Highs Festival in 2019
Volledig scherm
Archiefbeeld van Natural Highs Festival in 2019 © Natural Highs Festival

Duffels dansfestival Natural Highs Festival laat antibacteriële laag aanbrengen op dj-installatie en toiletten: “Willen de veiligste danservaring van het land aanbieden”

DuffelNatural Highs Festival in Duffel wordt naar eigen zeggen het ‘veiligste festival van België’. De organisatie schakelt een bedrijf uit Hombeek in om de dj-installatie, tap en toiletten te behandelen met een een antivirale en antibacteriële coating. “We willen aan het publiek en de gemeente tonen dat we nog een extra stap willen zetten om het hier veilig te houden”, klinkt het.

 1. Reuzen en Ros Beiaard paraderen met verlichte wagens door Duffel tijdens Ballonnekensstoet
  Duffel

  Reuzen en Ros Beiaard paraderen met verlichte wagens door Duffel tijdens Ballonne­kens­stoet

  In Duffel trok op zaterdagavond de lichtstoet Ballonnekensstoet door de straten. De praalwagens werden, zoals de traditie het wil, versterkt door kinderen met hun ‘lampionneke’, reuzen en het dorpspaard Ros Beiaard, met de vier heemskinderen Maxim, Matteo, Ruben en Céleste Van Sant in het zadel. De stoet werd op het plein langs de G. Van der Lindenlaan, waar enkele lokale verenigingen bezoekers hapjes en drankjes aanboden, afgesloten met vuurwerk. “Alle kinderen met een lampje kregen nog een tombolakaartje mee aan het einde van het parcours. Hiermee maken ze kans op een mooie prijs uit een Duffelse winkel. Datzelfde tombolakaartje is ook vijf euro waard op de jaarmarktkermis van zaterdag 15 oktober”, aldus schepen Lili Stevens (CD&V).
 1. SC Duffel wist 0-3-achterstand uit in slothalfuur en pakt eerste zege in spektakelderby tegen FC Katelijne (4-3): “Precies wat we nodig hadden”
  voetbal derde provinciale B

  SC Duffel wist 0-3-achter­stand uit in slothalf­uur en pakt eerste zege in spektakel­der­by tegen FC Katelijne (4-3): “Precies wat we nodig hadden”

  In een nog niet zo heel ver verleden was de derby tussen Duffel en FC Katelijne er een in de nationale reeksen, maar intussen vinden we beide clubs terug in derde provinciale. Een ander niveau, maar aan animo nog steeds geen gebrek. Katelijne liep zondag tot 0-3 uit, een hattrick van Öztürk, maar een goal van Kerremans bracht opnieuw spanning en de rode kaart voor bezoeker Peeters bleek een kantelpunt. Plots lukte alles voor de Duffelaars die de scheve situatie helemaal ombogen in het laatste half uur, 4-3 was de eindstand.