Lili Stevens, Luc Van Houtven en Sofie Joosen
Volledig scherm
Lili Stevens, Luc Van Houtven en Sofie Joosen © Lokaal bestuur Duffel

Duffel spoort inwoners aan om dagelijks 10.000 stappen te zetten: “Informeren via affiches, grondsjablonen en wegwijzers”

 1. “Zonder Ward was Awardt er nooit geweest”: accessoirelabel brengt eerbetoon met jubileumhandtas
  PREMIUM
  Mechelen

  “Zonder Ward was Awardt er nooit geweest”: accessoire­la­bel brengt eerbetoon met jubileum­hand­tas

  Wies Dehert en Els Van Den Berghen vieren in februari de 25ste verjaardag van hun Mechelse handtassenlabel Awardt. Dat met de uitgave van hun 500ste model: een zilveren handtas. 20 procent van de opbrengst schenken moeder en dochter aan het Kinderkankerfonds, een initiatief dat hen na aan het hart ligt. Hun accessoirelabel werd immers genoemd naar hun zoon en broer, die op 14-jarige leeftijd overleed aan de ziekte. “Zonder Ward was Awardt er nooit geweest.”
 2. Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtoffers van PFOS-vervuiling voor dagvaarding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”
  Zwijndrecht/Linkeroever

  Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtof­fers van PFOS-vervuiling voor dagvaar­ding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”

  De actiegroep Grondrecht heeft op anderhalve dag tijd 587 slachtoffers van de PFOS-vervuiling rond de 3M-fabriek verzameld om zich aan te sluiten bij een dagvaarding tegen het chemiebedrijf. “We doen dit uit voorzorg”, zegt woordvoerder en jurist Jonas Vernimmen. “Aangezien 3M in 2002 is gestopt met de productie van PFOS dreigt de verjaringstermijn.”