BODUKAP - De politiezone van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte)
Volledig scherm
BODUKAP - De politiezone van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) © Tim Van der Zeypen

Chauffeur rijdt onder invloed van drugs (en had ook nog hoeveelheid op zak)

Sint-Katelijne-Waver337 autobestuurders zijn het afgelopen weekend door de politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) aan de kant gezet voor een alcoholcontrole of drugstest. Acht chauffeurs waren onder invloed van alcohol, een chauffeur had drugs gebruikt.

 1. Bart Kaëll en Mathias Vergels op Vlaanderen Feest! in Duffel
  Duffel

  Bart Kaëll en Mathias Vergels op Vlaanderen Feest! in Duf­fel

  Na een afwezigheid van twee jaar gaat Vlaanderen Feest! terug door in Duffel. Het lokaal bestuur organiseert het evenement in samenwerking met de cultuurraad op zaterdag 9 juli vanaf 17.30 u. Naast het muzikale gedeelte zal er zoals steeds ook randanimatie voorzien zijn. “Dit jaar kon het lokaal bestuur Mathias Vergels en Bart Kaëll strikken. We kunnen ook op het enthousiasme van verschillende Duffelse verenigingen rekenen om tijdens het evenement gezellige drank- en eetstandjes te voorzien”, vertelt burgemeester Sofie Joosen (N-VA). “We maken van het evenement een afvalarm gebeuren. Na de dranken zullen dit jaar ook de aangeboden hapjes worden geserveerd in herbruikbare materialen.” Vlaanderen Feest! is volledig gratis en vindt plaats op het plein aan de Bruul in Duffel-Oost.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout: In deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plasticvrij
  PREMIUM
  Kempen/Mechelen

  Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turn­hout: In deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plastic­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de regio Mechelen en de Kempen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout. Bij deze vijf zaken neem je zelf je verpakking mee.