Daniëlle van de Merwe en Eleni Van Looy voor de nieuwbouw voor TheA
Volledig scherm
Daniëlle van de Merwe en Eleni Van Looy voor de nieuwbouw voor TheA © Marc Aerts

AZ Sint-Maarten start bouw van afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie: “Maar nood aan plaatsen blijft torenhoog”

MechelenAZ Sint-Maarten in Mechelen is gestart met de realisatie van een nieuwbouw voor TheA (Therapeutisch Atelier), de dageenheid kinder- en jeugdpsychiatrie van het ziekenhuis. Midden 2022 kan deze daardoor verhuizen van Duffel naar Mechelen. Het aantal plaatsen blijft voorlopig gelijk, terwijl de nood torenhoog is. “Vorige week kregen we op tien minuten tijd zestig aanmeldingen voor vijf plaatsen”, zegt kinder- en jeugdpsychiater Daniëlle van de Merwe. In de nieuwbouw is plaats voor meer, maar AZ Sint-Maarten wacht op de overheid.

 1. Een kinderboek kopen was nooit zo leuk! Pardoes heropent als belevingscentrum: “Ieder kind kan hier zijn fantasie de vrije loop laten”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  Een kinderboek kopen was nooit zo leuk! Pardoes heropent als belevings­cen­trum: “Ieder kind kan hier zijn fantasie de vrije loop laten”

  Na vier weken sluiting heropent de Mechelse kinder- en jeugdboekenwinkel Pardoes dit weekend de deuren. Weg zijn de boekenrekjes, in de plaats kwam beleving in de vorm van onder meer een boomhut, een leesboom en een young adult cave. Auteurs spreken je vanuit levende schilderijen toe. “Wat Technopolis is voor wetenschap, willen wij zijn voor boeken”, zegt Stijn Baeckens, die ons een uitgebreide rondleiding gaf in het imposante gebouw.