Het gerechtsgebouw van Mechelen.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw van Mechelen. © David Legreve

Algerijnen plegen diefstallen uit auto’s: Parket eist celstraffen tot 24 maanden

DuffelDrie Algerijnen hebben zich maandag voor de rechter in Mechelen moeten komen verantwoorden voor drie diefstallen. Het parket eist celstraffen van 10 tot 24 maanden effectief.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artificiële intelligentie om kankercellen op te sporen: “Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artifi­ciële intelligen­tie om kankercel­len op te sporen: “Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”

  Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen hebben een medische primeur beet: als eerste ziekenhuis in de Benelux gebruiken ze artificiële intelligentie (AI) in de strijd tegen kanker. Slimme software kan sneller en preciezer tumoren beoordelen, terwijl dat traditioneel nog met een microscoop gebeurde. “Dit is een grote doorbraak voor de pathologie.” Patholoog Frederik Deman legt uit hoe de microscoop nu plan B is geworden.