Céleste met haar broers Ruben, Maxim en Matteo op het Ros Beiaard
Volledig scherm
Céleste met haar broers Ruben, Maxim en Matteo op het Ros Beiaard © rv

6-jarige Céleste is eerste meisje dat als heemkind met Duffels Ros Beiaard mag rijden: “Leuk dat ik op een neppaard mag zitten. Paarden zijn mijn lievelingsdieren!”

DuffelCéleste Van Sant (6 jaar) gaat de Duffelse geschiedenisboeken in als het eerste meisje dat tijdens de Ballonnekensstoet als heemkind op het Ros Beiaard zal plaatsnemen. De traditie wil dat de vier heemskinderen vier broers zijn, maar dat vindt het lokaal bestuur niet meer passen bij de huidige tijdsgeest. En zo rijdt Céleste samen met broers Maxim, Matteo (beiden 10) en Ruben (9) op zaterdag 25 september door de straten van haar thuisgemeente.

  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.