Flor ontving een fietspakket uit handen van Staf Aerts (Groen)
Volledig scherm
Flor ontving een fietspakket uit handen van Staf Aerts (Groen) © Marc Aerts

11-jarige Flor was dit jaar 1.111.111de fietser op Netebrug: “Hij staat symbool voor alle fietsers, die mee voor een actief en duurzaam Duffel zorgen”

DuffelDe 11-jarige Flor Giglot was in 2021 de 1.111.111de fietser op de Duffelse Netebrug. Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid van oppositiepartij Groen in Duffel Staf Aerts overhandigde hem vandaag een fietsverwenpakket. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. “Aan deze doofpotoperatie doen wij niet mee”: volledige oppositie stapt op tijdens gemeenteraad
  PREMIUM

  “Aan deze doofpotope­ra­tie doen wij niet mee”: volledige oppositie stapt op tijdens gemeente­raad

  Hommeles in Boechout. De voltallige oppositie is opgestapt tijdens de gemeenteraad. Het teer punt is de samenstelling van de nieuwe deontologische commissie. Een erg gevoelige kwestie in Boechout gezien de beschuldigingen aan het adres van de burgemeester en de aantijgingen van belangenvermenging tussen politici en projectontwikkelaars. Volgens de oppositie wil het bestuur die deontologische commissie vooral monddood maken. “Een burgemeester met een greintje fatsoen was al lang zelf opgestapt.”
  Boechout
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.