Burgemeester Hans Bonte, Kurt Ryon, Alexis Calmeyn, Walter Vansteenkiste en Jan Desmeth hebben een eigen mening over het voorstel van Défi.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Hans Bonte, Kurt Ryon, Alexis Calmeyn, Walter Vansteenkiste en Jan Desmeth hebben een eigen mening over het voorstel van Défi. © Nijs/Baert/Vierendeels/Kerckhoven

Randburgemeesters verafschuwen voorstel DéFI: “Dat lijkt op een actie van Poetin?!”, “Te zot voor woorden” en “Wanhoopspoging voor hun voortbestaan”

Wemmel, Drogenbos, Vilvoorde, Sint-Pieters-leeuw, steenokkerzeelDéFI-voorzitter François De Smet dropte een bommetje met het idee dat gemeenten aan de rand van Brussel volksraadplegingen zouden moeten houden. Zo kunnen inwoners beslissen of hun gemeente tot het Brussels Gewest moet behoren of Vlaams grondgebied kan blijven.  Hoe denken de burgemeesters in de rand daarover? Zien zij de Brusselse olievlek al groter worden? Of verwijzen ze het idee meteen naar de prullenmand?

 1. Criminaliteit in Zennevallei daalt: “Maar we zien wel een verschuiving”
  Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw
  1

  Criminali­teit in Zenneval­lei daalt: “Maar we zien wel een verschui­ving”

  Corona heeft onze hele samenleving overhoop gehaald en dat is ook merkbaar bij de criminaliteit. Er werd al voor gewaarschuwd: we moesten in ons kot blijven en dus kon de klassieke crimineel zijn slag niet meer slaan. Het actieterrein werd verlegd naar de cyberwereld. “Cijfers op dat vlak stijgen en we zien dat de mensen soms nogal naïef zijn”, klinkt het. “Sensibiliseren blijft dus belangrijk.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.