Leen Van de Weghe van het Regionaal Landschap en Gudrun De Wilde van FeliXart hangen borden op voor de plukdag terwijl op de koeien rusten in de boomgaard van Felix De Boeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Leen Van de Weghe van het Regionaal Landschap en Gudrun De Wilde van FeliXart hangen borden op voor de plukdag terwijl op de koeien rusten in de boomgaard van Felix De Boeck. © Mozkito

Opnieuw koeien in boomgaard Felix De Boeck: “Fijn dat ik Mondriaan ontmoet heb maar nu ga ik naar huis om voor mijn dieren te zorgen”

In de boomgaard van kunstschilder Felix De Boeck grazen opnieuw koeien. De inwoners van Drogenbos worden zo terug geflitst naar de tijd dat De Boeck er zelf nog boerde terwijl hij zijn abstracte meesterwerken schilderde. “Felix stond altijd op de loer wanneer we fruit ‘plukten’ in zijn boomgaard”, herinnert schepen Myriam Claessens zich zelf. “En dan kwam hij natuurlijk achter ons aan gelopen.” Het museum FeliXart wil met het initiatief de buurtbewoners beter bereiken.

  1. Politie pakt drugsdealers op tijdens controle in stationsbuurt

    Politie pakt drugsdea­lers op tijdens controle in stations­buurt

    In de stationsbuurt van Sint-Genesius-Rode arresteerden politiemensen van de zone Rode (Sint-Genesius-Rode/Drogenbos/Linkebeek) de voorbije week twee drugsdealers. De jonge mannen waren allicht van plan om net drugs te verkopen. De politie merkte het verdachte duo dinsdagnamiddag op. Eén van hen sloeg nog op de vlucht maar kon al snel ingerekend worden. In hun wagen trof de politie een vijftigtal zakjes gevuld met marihuana aan. Bij een huiszoeking werd bij één van de mannen ook nog eens een halve kilogram marihuana gevonden.