Dierenwelzijn in de kijker

Dieren stonden centraal in Anderlecht en Elsene dit weekend. Zaterdag organiseerde schepen Françoise Carlier een feest op het Dapperheidsplein. "Het is de bedoeling om het dierenwelzijn en de vele opvangplaatsen voor dieren zoals Help Animals, het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels en Veeweyde onder de aandacht te brengen", klinkt het.

 1. Hobbywijnboer Wim (85) klinkt op afscheid van Domein Vogelzang: “Gek verklaard toen ik wijngaard in moeras aanplantte, maar het resultaat mag er zijn”
  Play
  PREMIUM

  Hobbywijn­boer Wim (85) klinkt op afscheid van Domein Vogelzang: “Gek verklaard toen ik wijngaard in moeras aanplantte, maar het resultaat mag er zijn”

  Wim Francq (85) heeft zijn laatste druivenoogst binnengehaald op Domein Vogelenzang. In de jaren negentig verklaarde iedereen hem gek toen hij wijn wilde maken in Sint-Pieters-Leeuw, maar de wijn die hij nu serveert kan concurreren met heel wat gevestigde namen. “De mensen vroegen zich af waarom ik in godsnaam in een moeras een wijngaard aanlegde”, lacht hobbywijnboer Wim. “Maar je hoeft echt niet op de flank van een heuvel te zitten om goede wijn te maken.” Bij een goed glas Regent 2018 blikt Wim met plezier terug op zijn verwezenlijking.
 2. De coronacijfers in Drogenbos van woensdag 7 oktober

  De coronacij­fers in Drogenbos van woensdag 7 oktober

  In Drogenbos zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 32 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Drogenbos komt dat getal nu op 566 te liggen. Drogenbos heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Burgemeesters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”
  PREMIUM
  Vlaamse rand

  Burgemees­ters Vlaamse rand verhogen coronadruk op gouverneur: “Waar wachten we op om in te grijpen? Het is 5 na 12!”

  De ene wil recreatief sporten in clubverband aan banden leggen, voor de andere is dat een ‘no go’. De ene is voorstander van een vervroegde avondklok, de andere sputtert tegen. Maar dat er dringend ingegrepen moet worden in de Vlaamse rand, daar waren 25 burgemeesters het maandag tijdens een spoedoverleg over eens. Zij leggen de bal in het kamp van de gouverneur. “Doet hij niets, dan grijpen we elk apart in.”