"Dicht bij de mensen, streng indien nodig"

Vroeger terroriseerde een jeugdbende de buurt, maar nu zwaait de politie er de plak. In de omgeving van het Sint-Guidoplein is de kleine criminaliteit fors gedaald. Niet door hardhandige repressie, wel dankzij de nabijheidspolitie, oftewel VIRTUS-ploeg, van Ciska De Lannoit, Karen Dewitte en hun 19 collega's.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. Hobbywijnboer Wim (85) klinkt op afscheid van Domein Vogelzang: “Gek verklaard toen ik wijngaard in moeras aanplantte, maar het resultaat mag er zijn”
  Play
  PREMIUM

  Hobbywijn­boer Wim (85) klinkt op afscheid van Domein Vogelzang: “Gek verklaard toen ik wijngaard in moeras aanplantte, maar het resultaat mag er zijn”

  Wim Francq (85) heeft zijn laatste druivenoogst binnengehaald op Domein Vogelenzang. In de jaren negentig verklaarde iedereen hem gek toen hij wijn wilde maken in Sint-Pieters-Leeuw, maar de wijn die hij nu serveert kan concurreren met heel wat gevestigde namen. “De mensen vroegen zich af waarom ik in godsnaam in een moeras een wijngaard aanlegde”, lacht hobbywijnboer Wim. “Maar je hoeft echt niet op de flank van een heuvel te zitten om goede wijn te maken.” Bij een goed glas Regent 2018 blikt Wim met plezier terug op zijn verwezenlijking.