Vanaf 6 juli worden nieuwe veiligheidssystemen verplicht in nieuw ontwikkelde auto's, vrachtwagens en bussen.
Volledig scherm
Vanaf 6 juli worden nieuwe veiligheidssystemen verplicht in nieuw ontwikkelde auto's, vrachtwagens en bussen. © Shutterstock

Zwarte doos en slimme snelheidsbegrenzer: dit wordt allemaal verplicht in nieuwe auto’s

Nieuwe auto’s moeten nog veiliger worden. Op 6 juli treedt een EU-verordening in werking die tal van assistentiesystemen verplicht voor nieuwe auto’s. Sommige zijn al langer bekend en hebben hun nut al bewezen, andere zijn ietwat controversieel. Zo zal elke nieuwe wagen binnenkort uitgerust moeten zijn met een zwarte doos en een slimme snelheidsbegrenzer.

81 reacties

 • Dimitri Zotte

  3 weken geleden
  Zal veel uithalen als sommige hun gedrag niet wilt aanpassen
 • Kris Beyers

  4 weken geleden
  Als er op de autostrade een bord 30 aan een afrit staat dan zegt mijn auto vandaag al dat ik te hard rijd. Dus binnenkort automatische rem met ongelukken als gevolg.
 • Paul Hendriks

  1 maand geleden
  Ik vond het al vreemd dat ik vorige week een hele lijst met rijhulp systemen moest invullen bij de verzekering van mijn nieuwe auto, waarschijnlijk zal de premie wel omhoog gaan als er een aantal niet opzitten.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Voor mij is de zaak al lang opgelost. Ik heb twee prima diesels met weinig km en in showroomstaat en daar blijf ik mee rijden. Mag ik op de duur niet meer in de LEZ dan blijf ik er weg (doe ik nu al uit principe) en stijgen de taksen nog meer, het zal altijd goedkoper zijn dan een nieuwe (of elektrische) auto met alle verplichte toeters en bellen. Zo simpel is dat.
 • Danny Bottelier

  1 maand geleden
  De auto zal toch onbetaalbaar worden voor Jan met de pet.