Een update van honderden Tesla's tegelijk is een indrukwekkend gezicht.
Volledig scherm
Een update van honderden Tesla's tegelijk is een indrukwekkend gezicht. © Reddit

Zo ziet het eruit als honderden Tesla's tegelijk een update krijgen via internet

Een aantal moderne auto’s kan zogeheten Over-the-Air-updates ontvangen om ze te verbeteren. Dé update-kampioen is echter Tesla, dat onlangs vele honderden auto’s tegelijkertijd een update gaf.

25 reacties

 • Bart De Kort

  6 maanden geleden
  Een goede hakker - zoals Carolus Vif het schrijft - kan op zijn eentje een Tesla in twee hakken met een ouderwetse bijl! Vroeger had je alleen houthakkers, nu heb je daar nog autohakkers bij :-)!
 • Ives Ameel

  7 maanden geleden
  Daar gaan nog toeren mee gebeuren, ze stoppen die dingen vol met goedkope elektronica, hebben de tijd niet om dat dan behoorlijk te testen en het moet allemaal zo veel mogelijk opbrengen. Onnodig volgestopt met gadgets die de aandacht van de bestuurders van de weg afleiden maar ja wat de klant wilt krijgt hij uiteraard tegen heel klinkende munt.
 • René Janssen

  7 maanden geleden
  en zo gaat het ook met de digitale elektriciteits meter en binnenkort ook gas en water, controle controle controle, ziekelijk gewoon
 • Herbert Verbeeck

  7 maanden geleden
  Ik heb gewoon mijn sleutel om te draaien om mijn wagen te starten en stil te leggen. Hackvrij zeg. Had ooit een C. Xsara die ook een update kreeg via sateliet... Na drie pogingen, want wagen had plots ezelstreken, heeft men in de garage de oude software terug opgeladen. Hoe minder software, hoe beter. Waar is de tijd van het schroevendraaiertje om een motor te regelen...
 • Leo Legrelle

  7 maanden geleden
  Net zoals Johan hieronder zegt, men levert onafgewerkte producten af om steeds de concurrentie voor te blijven. Een defecte auto kan men nog op de pechstrook duwen, Boeing had meer voor met zijn 737 Max, 2 crashten, zo zie je maar. Ook om de concurrentie voor te blijven. Electronica en software zijn fijne dingen, zo lang ze goed ontwikkeld worden. Maar daar neemt niemand nog deftig de tijd voor vrees ik.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.