Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zo ver kan je nog rijden wanneer het lampje van de reservetank brandt

Hoe ver kan je nu echt nog doorrijden wanneer het reservelampje van je auto brandt? Een Britse site maakte een overzicht van de auto's met de beste en slechtste reserve-actieradius.

33 reacties

 • annie laureys

  2 jaar geleden
  Ik heb het meegemaakt . De auto kon spreken en wist niet wat die bedoelde , toen pruttelde hij en viel stil , een belevenis hoor als de mensen denken dat je panne hebt ,en moet toegeven dat de brandstof op is , en ja ..we hebben gelachen
 • Chris Goossens

  2 jaar geleden
  Dus al het vuil ligt onderaan in de tank... Misschien kan mij dan iemand vertellen waar de brandstoftoevoer naar de motor zit? Volgens jullie zit die dus helemaal bovenaan.
 • MONIQUE VAN LAECKEN

  2 jaar geleden
  @Mario Adams. Hoe doe je dat meer dan 50km rijden zonder brandstof ? Dit zou ik wel eens willen weten, lijkt me geweldig interessant !
 • David Vermeulen

  2 jaar geleden
  Mijn Dacia Logan en Volvo doen rustig 100km. Maar, zoals al is bewezen in andere tests, is het nooit goed om je tank leeg te rijden. Als je lampje brand gewoon tankstation opzoeken.
 • Laetitia David

  2 jaar geleden
  Wat lees je hier weer van onwaarheden en cliché gedachten. Nee je reikwijdte heeft niets rechtsreeks te maken met benzine of diesel, maar wel alleen maar met je verbruik en vooral de grote van je réserve. Mijn Mini diesel heeft een reikwijdte van 50km op reserve, met de Porsche boxster van mijn man kunnen wij 110km nog doen, en dat desondanks dat mijn Mini 2l minder verbruik. Het groot verschil is hier de groote van de reserve. Mijn vorige benzine verbruikte zelf minder dan mijn huidige diesel.