Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

“Zelfrijdende auto's zorgen voor meer autoverkeer en lagere snelheid”

Naast de vele voordelen voor de verkeersveiligheid zou een volledige automatisering van het wagenpark waarschijnlijk ook zorgen voor een toename van het autoverkeer en een verdere daling van de snelheid op het Belgische wegennet. Dat blijkt uit een simulatie van het Federaal Planbureau.

25 reacties

 • Jeroen Put

  2 weken geleden
  Zelfrijdende auto's kunnen perfect blokrijden, dus in principe geen stilstaande files meer. Dat zal toch veel tijdswinst opleveren me dunkt.
 • Vico Bruyninckx

  2 weken geleden
  Nog lagere snelheden... Not
 • Eric Aerts

  2 weken geleden
  Het Belgische wegennet is een schandaal, stop met dromen !
 • Ronny Beelaert

  2 weken geleden
  alle banen vol,files van de kust tot antwerpen,wauw,een hele vebetering,beter een vliegende auto kopen dan
 • Matt Casters

  2 weken geleden
  Auto-delen wordt zeer gemakkelijk waardoor de bruikbaarheid van zelfrijdende voertuigen van 5% nu naar +90% zal gaan. Het is evident dat zowel het aantal voertuigen als de kost per km enorm zal dalen. Deze studie lijkt me dan ook compleet verkeerd.
 1. 16,3% minder nieuwe auto's in juni: deze wagens verkochten desondanks goed
  HLN Drive

  16,3% minder nieuwe auto's in juni: deze wagens verkochten desondanks goed

  De markt voor personenauto’s heeft nog steeds te lijden onder het tekort aan halfgeleiders (een elektronisch onderdeel dat gefabriceerd wordt uit enkele zeldzame grondstoffen. Ze vormen de basis voor de geheugen- en processorchips, red.) dat al enkele maanden een aantal bedrijfstakken in de hele wereld treft. Dit tekort heeft gevolgen voor de productie van nieuwe voertuigen en verlengt de leveringstermijnen. HLN Drive ging door de cijfers.