Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

“Zelfrijdende auto's zorgen voor meer autoverkeer en lagere snelheid”

Naast de vele voordelen voor de verkeersveiligheid zou een volledige automatisering van het wagenpark waarschijnlijk ook zorgen voor een toename van het autoverkeer en een verdere daling van de snelheid op het Belgische wegennet. Dat blijkt uit een simulatie van het Federaal Planbureau.

27 reacties

 • Florent Verhaeghe

  2 maanden geleden
  Eindelijk zullen ouderen en anders validen zich zelfstandig kunnen verplaatsen zonder bang te moeten zijn . Geen files noch overdreven snelheid meer. De auto wordt een plaats zonder stress waar iedereen zijn ding kan doen. Verkeersdoden gaan spectaculair dalen. Ik zie alleen maar voordelen.
 • Stijn clarebout

  3 maanden geleden
  95% van ongelukken in het verkeer zijn door menselijke fouten... 1,3 miljoen mensen sterven ieder jaar in het verkeer. Een AI heeft miljarden kilometers ervaring door simulaties en dergelijke. Ik zou liever door een AI vervoerd worden dan een gemiddelde bestuurder..
 • Jeroen Put

  3 maanden geleden
  Zelfrijdende auto's kunnen perfect blokrijden, dus in principe geen stilstaande files meer. Dat zal toch veel tijdswinst opleveren me dunkt.
 • Vico Bruyninckx

  3 maanden geleden
  Nog lagere snelheden... Not
 • Eric Aerts

  3 maanden geleden
  Het Belgische wegennet is een schandaal, stop met dromen !
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.