Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Ironika

Wordt leder het nieuwe bont? Volvo bant lederen zetels uit nieuwe wagen

Wordt leder het nieuwe bont? De vraag rijst, nu Volvo lederen zetels uit zijn nieuwe elektrische wagen bant. In navolging van Tesla zien almaar meer autobouwers brood in vegan rijden. Maar op de catwalk is terug in. “Een tijdelijk fenomeen. Van zodra een paar grote namen op het woketreintje stappen, zullen de meeste modemakers volgen”.

61 reacties

 • Fonny Labie

  2 weken geleden
  Binnenkort mogen we toch geen auto meer bezitten en is er geen zetelprobleem
 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 weken geleden
  De eigenaars van Volvo zijn chinezen, de allergrootste vervuilers van de hele wereld. Het is natuurlijk bij hun als een grapje bedoeld...
 • Johan Kerremans

  1 maand geleden
  Hier gaan ze weer, geen bont, geen leder, straks geen vlees meer eten of het vel word een afvalproduct.
 • Lucien Mertens

  1 maand geleden
  Tja, en bij het instappen in je synthetische volvo kan je dan ook maar beter je houten klompen aantrekken. Je mooie lederen schoenen gaan dan samen met het andere volvo leder op de brandstapel. Hoeveel simpeler kunnen die nieuwe woke mensen eigenlijk nog worden!?
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Goed zo, mijn volgende auto is een Volvo.
 1. Autosalon wordt véél kleiner (maar de ticketprijs wordt niet aangepast)
  PREMIUM

  Autosalon wordt véél kleiner (maar de ticket­prijs wordt niet aangepast)

  Halverwege september bracht HLN de primeur dat het Autosalon op de Heizel dan toch doorgaat, in januari 2022. Alleen is de vraag hoe het er zal uitzien, en of het nog wel de verwachtingen zal inlossen van het publiek dat er traditiegetrouw massaal op af gaat. Niet alleen blijven Volvo en een paar voor het grote publiek minder belangrijke merken als Mazda of Tesla en Polestar weg: ook de belangrijkste merken van de importeur D’Ieteren (Audi, Skoda, Volkswagen, Seat en Volkswagen) blijven thuis. Maar er is meer. Zo vernemen we uit betrouwbare bron dat zowat alle merken serieus gaan snijden in de ruimte die ze met hun stand innemen.