Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

"We zien het prijsverschil nu al afnemen": waarom je met een elektrische wagen uiteindelijk misschien méér bespaart

Elektrische en hybride auto’s winnen in Europa steeds meer aan populariteit, ten koste van diesel- en benzinewagens. Op zich geen rare beweging aangezien brandstofprijzen sterk omhoog gaan. Maar is elektrisch rijden echt goedkoper? Autokenner Tony Verhelle rekende het voor ons uit. En hoe het voelt om elektrisch te rijden, vertelt onze auto-expert Joost Bolle.

 1. Europa stelt uitgebreid klimaatpakket voor: benzine- en dieselauto's verdwijnen binnen vijftien jaar uit de Europese showrooms

  Europa stelt uitgebreid klimaatpak­ket voor: benzine- en dieselau­to's verdwijnen binnen vijftien jaar uit de Europese showrooms

  Een verbod op voertuigen met verbrandingsmotoren vanaf 2035, uitstootrechten voor transport en gebouwen, een belasting op kerosine,... Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft een omvangrijk pakket wetgevende maatregelen aangekondigd die de Europese Unie in staat moet stellen haar klimaatdoelstellingen te halen. “De economie op fossiele brandstoffen heeft haar limiet bereikt”, klinkt het.
 2. Op welke kortingen kan je rekenen wanneer je nu al elektrisch rijdt?
  Independer

  Op welke kortingen kan je rekenen wanneer je nu al elektrisch rijdt?

  Tegen 2027 zouden alle nieuwe wagens in Vlaanderen elektrisch moeten zijn, dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) voor. Daarnaast neemt ook de druk op de klimaattop in Glasgow toe: grote landen en economieën moeten concrete maatregelen uitwerken. Ook de auto-industrie zal moeten vergroenen. Maar wat betekent dit voor jouw portemonnee? Is een milieuvriendelijke auto sowieso duurder? En hoe zit het met extra kosten, zoals je verzekering? Independer.be zet de kosten op een rijtje.