RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Wanneer is een wagen echt hybride? Onze auto-expert ziet hoe merken de klant durven te misleiden

De verwarring is groot bij de consument die (deels) elektrisch wil rijden. Ga ik voor een HEV? Of hou ik het maar gewoon bij een MHEV? Of meteen een PHEV? En zo’n populaire ‘nephybride’, moet ik daarvoor uitkijken? Onze auto-expert Joost Bolle ziet hoe automerken hun nieuwe modellen graag allemaal ‘hybrides’ noemen, ook als ze dat niet helemaal zijn. Hij bekijkt welke types er op de markt worden aangeboden en voor wie geschikt zijn.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Hoeveel kost het om een laadpaal bij je thuis te installeren? Expert in elektrische auto's geeft advies
  PREMIUM

  Hoeveel kost het om een laadpaal bij je thuis te installe­ren? Expert in elektri­sche auto's geeft advies

  Alle nieuwe bedrijfswagens moeten vanaf 2026 broeikasvrij zijn, zo stellen de zeven partijen die samen een Vivaldi-regering willen vormen. Die maatregel past in de Green-Deal-ambitie om de EU tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Het valt dan ook te verwachten dat de vraag naar laadpalen die thuis kunnen geïnstalleerd worden, zal groeien. Maar waar moet je nu precies op letten? Welke types zijn er en hoeveel kost het? Peter Van Den Bossche, professor ingenieurswetenschappen (VUB) en een expert in elektrische auto’s, legt het uit.
 1. “Het stadsautootje sterft uit”: wordt de wagen opnieuw een luxeproduct?
  PREMIUM

  “Het stadsau­tootje sterft uit”: wordt de wagen opnieuw een luxepro­duct?

  Kleine modellen en budgetmerken hebben autorijden gedemocratiseerd. We zijn het gewoon dat er vandaag een auto voor iedereen is: van een Fiat Pandaatje tot een dikke Audi eTron. Maar die luxe mogen sommigen van ons binnenkort vergeten. Autobezit wordt weer een privilege voor mensen met geld, omdat de kleine auto gedoemd is te verdwijnen. En wat overblijft in de showroom, wordt peperduur. Oorzaak? Europa, dat heiliger wil zijn dan de paus. Onze auto-expert bekijkt de toekomst van onze vierwielers (en onze portefeuille).
 2. "Verborgen kosten lopen op tot 980 euro": auto-expert waarschuwt voor valkuilen bij online aankoop nieuwe wagen
  PREMIUM

  "Verborgen kosten lopen op tot 980 euro": au­to-ex­pert waarschuwt voor valkuilen bij online aankoop nieuwe wagen

  Onlangs lanceerde het kersverse automerk Polestar een nieuw verkoopmodel in ons land: je kan hun wagens wel nog bekijken in een showroom maar vervolgens enkel online aankopen. Eerder investeerde ook Tesla al fors in de online verkoop van hun elektrische voertuigen. Maar spaar je hiermee geld uit? Onze autospecialisten Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn probeerden het uit en botsten meteen op verborgen kosten: een stevig bedrag van 900 euro zelfs, dat volgens de economische wetgeving bovendien niet zuiver op de graat is.