De camera boven de binnenspiegel van Tesla's Model 3 en Model Y.
Volledig scherm
De camera boven de binnenspiegel van Tesla's Model 3 en Model Y. © Getty Images

Waarom Tesla-bestuurders de ‘geheime’ camera in hun auto maar beter kunnen afplakken

Tesla’s onboard camera’s geven aanleiding tot bezorgdheid over de privacy. Consumer Reports, de Amerikaanse evenknie van Test-Aankoop, vreest dat de beelden gebruikt kunnen worden door verzekeraars, politie en hackers.

29 reacties

 • Miguel Leboucq

  1 jaar geleden
  Binnenkort zullen ze wel camera's in je huis verplichten "voor de veiligheid". Je kan geen km rijden zonder dat je nummerplaat gescand wordt "tegen diefstal" gewoon om te zien of je al de pestbelastingen en boetes betaald hebt. Er bestaat geen privacy meer.
 • Eddy Keulier

  1 jaar geleden
  Een zwarte doos zoals in een vliegtuig, zoiets in de auto. Wie kan daar tegen zijn? Buiten de hardrijders en joy rijders. Je zou zelfs dit online kunnen maken. Bij een verkeersovertreding maakt een computer een direct een PV op. Geen snelheid camera’s meer nodig.
 • Anne Bruers

  1 jaar geleden
  Wat zitten die eigenaars nu te zeuren, het is voor je eigen veiligheid verdorie. En net dat, vermoeidheid een grote oorzaak is voor ongevallen, is te begrijpen. Ik als verzekering zou ook niet uitbetalen als je niet in staat bent om te rijden. Is het nu zo moeilijk even 10 minuutjes je langs kant te zetten, eens even een kleine roes uit te slapen en dan terug de baan op?
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  @Dirk Delaere,je moet niet met een Tesla rijden om te weten waar je voertuig zich waar dan ook bevind.Als ongeval zou krijgen (tegen boom rijden) en bewustzijn verlies wordt en een alarm uitgestuurd met de coordinaten waar je bent.Op gps staan zelfs de coordinaten constant aangegeven waar je bent.
 • Dirk Delaere

  1 jaar geleden
  Meneer marc verleysen, je bewering klopt helemaal niet! Er zijn maar weinig autos die een ingebouwde data verbinding hebben en met het internet verbonden zijn! Tesla doen dat inderdaad, en die weten dan ook alles over hun wagens en dus ook de bestuurders.