Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Kristof Pieters

Waarom Hemelvaartsdag de gevaarlijkste dag in het verkeer is in België

In België is Hemelvaartsdag de gevaarlijkste dag in het verkeer, zo blijkt uit ongevallenanalyses. Op deze dag loop je het meeste risico om betrokken te raken bij een ongeval. De oorzaak zit in het feit dat er veel wordt gedronken en gefeest, waarna regelmatig de auto wordt gepakt om naar huis te rijden.

  1. Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”
    PREMIUM

    Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”

    Als beginnend bestuurder moet je diep in je portemonnee tasten. Niet alleen betaal je voor de aanschaf, inschrijving en verzekering van je voertuig, ook de kosten van de rijopleiding en het examen kunnen oplopen. Maar zou een motorrijbewijs dan goedkoper zijn dan eentje voor de auto? Onze motorexpert Arno Jaspers vergeleek de regeling voor een rijbewijs categorie A en categorie B. “Wie denkt dat 1.500 euro veel is voor de formule met 20 lesuren van de autorijschool, kan zich maar beter haasten.”