Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbil
Volledig scherm
© Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbil

Volkswagen moet 200 miljoen euro betalen aan Italiaanse eigenaars ‘sjoemeldiesel’

AutoDe Duitse autofabrikant Volkswagen is in Italië veroordeeld tot het betalen van 200 miljoen euro aan schadevergoedingen en intresten aan meer dan 63.000 eigenaars van voertuigen die werden aangepast om vervuilende emissies te verbergen. Dat meldt consumentenorganisatie Altroconsumo.

4 reacties

 • pascal Vanderlinden

  3 weken geleden
  Ik moet lachen met die boetes hoor. En de reden is vrij simpel want ze leggen het bedrijf een boete op en de regering steekt het geld opzak. Terwijl de aankoper in de zak gezet word en er 21% btw op betaald word. Zo word iedere auto verkocht vol met leugens zoals een verbruik opgeven van 4.2L en in werkelijkheid zit je aan 7.2L, tenzij je hem duwt.
 • Filip Vanlaeken

  3 weken geleden
  En wat met de consumenten in Belgie ?
 • Vaneylen Pierre

  3 weken geleden
  De auto's zullen weer duurder worden, want wie betaalt het??
 • katty Philips

  3 weken geleden
  Verbieden VW nog wagens te laten bouwen.
 1. Dubbel zoveel mensen kopen mobilhome: reisdroom mag tot 70.000 euro kosten
  PREMIUM

  Dubbel zoveel mensen kopen mobilhome: reisdroom mag tot 70.000 euro kosten

  De verkoop van motorhomes zit meer dan ooit in de lift. Het aantal nieuwe inschrijvingen is verdubbeld in tien jaar en corona versterkt die trend nog. De gemiddelde nieuwe mobilhome-eigenaar heeft er 60 tot 70.000 voor over om zijn droom te realiseren. Voor die prijs koop je ook al de populairste camper. Met een kleiner budget kan je uiteraard terecht op de tweedehandsmarkt. Maar dan komt het er op aan niet de miserie van een ander over te kopen, zegt een kenner.
 2. Robbe (23) ziet splinternieuwe auto geramd worden op verjaardag: “Ik heb keihard gewerkt voor deze wagen”
  PREMIUM
  Roeselare / Izegem

  Robbe (23) ziet splinter­nieu­we auto geramd worden op verjaardag: “Ik heb keihard gewerkt voor deze wagen”

  Robbe Dedrie uit Roeselare zal zich zijn 23ste verjaardag nog lang herinneren en niet in positieve zin. De jongeman ging afgelopen vrijdagavond vieren bij vrienden in Izegem. Daar reed andere bestuurder zijn splinternieuwe Volkswagen Golf 8 aan. Hij pleegde vluchtmisdrijf kwam zich intussen melden bij Robbe. “De auto kostte me 23.000 euro, hij is helemaal vernield”, sakkert Robbe.