Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Vlaamse regering schrapt premies voor elektrische wagens: “Nefast voor vergroening wagenpark”

Vlaanderen geeft vanaf 1 januari geen premies meer voor elektrische wagens. Dat heeft de regering vandaag beslist. De premies schoten hun doel voorbij, is te horen bij het kabinet van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).

343 reacties

 • Frédéric Bastiat

  3 jaar geleden
  Elke elektrische wagen die duurder (prijs zonder subsidie) is dan zijn thermische motor equivalent is slechter voor het milieu want heeft proportioneel zoveel meer energie gekost om te produceren en dus proportioneel zoveel meer CO2 geproduceerd, los staand van de gevaarlijkere (afval)stoffen.
 • Ghijs Elvan

  3 jaar geleden
  Hoe kan iets waarvan geen gebruik werd gemaakt toen het bestond, nefast zijn bij afschaffing? Het maakt toch geen verschil. 500 aanvragen per jaar voor deze premie is verwaarloosbaar.
 • Toran Korshnah

  3 jaar geleden
  De subsidies zouden er moeten voor zorgen dat de kleine man ook electrisch kan. Maar door die subs blijft de prijs hoog. Dus contraproductief. En intussen, bij de dure Tesla-rijder is de premie op zak.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Er is niks bewezen, volgens Test Aankoop is de elektrische auto nog altijd de groenste optie.
 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  Ondertussen is bewezen dat elektrische auto's even vervuilend zijn als diesels. Krant van vandaag. Goed dus dat die subsidies verdwijnen.