Een zelfrijdende Volvo ligt op zijn kant na een aanrijding.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zelfrijdende Volvo ligt op zijn kant na een aanrijding. © Reuters

Visioen van zelfrijdende auto is voorlopig verdampt

De autonoom rijdende auto komt er al jaren “nu echt bijna” aan. Is het inmiddels überhaupt nog wel een realistisch idee? Een jaar of vijf geleden waren veel toplieden uit de auto-industrie het erover eens: nog een handvol jaren, vijf, hóóguit zeven, zou het duren en dan zou de wereld overspoeld worden met zelfrijdende auto’s.

45 reacties

 • Elise Van Damme

  2 jaar geleden
  Zo zullen er nog vele absurde en onrealistische visioenen sneuvelen. Namelijk allemaal elektrisch, geen kernreactoren meer, allemaal een basisinkomen enzovoort. Ideetjes of plannen genoeg maar in de praktijk zetten, onmogelijk!
 • Tom Amonski

  2 jaar geleden
  Louis als de boete de reden is dat ze het niet doen, dan zullen ze ook niet geneigd zijn die snelheidsbegrenzer in te voeren, denk je niet...
 • Leo Peeters

  2 jaar geleden
  @Christian Vanden Bergh, blijkbaar vergeet jij dat er talloze uitvindingen een snelle of trage dood gestorven zijn. Zoek op: de 24 slechtste uitvindingen ooit. – Zelfs Einsteins stille koelkast was geen lang leven beschoren.
 • Christian Vanden Bergh

  2 jaar geleden
  De eerste auto van Carl Benz was een driewieler en reed 10km per uur. Bij zijn dood 40 jaar later reed een Benz 200km/u. Vraag aan je kinderen hoe ze een telefoon van 2kg met draaischijf moeten gebruiken en ze zijn verloren. Evolutie kan soms wat trager maar stoppen ???
 • Linda D'Haese

  2 jaar geleden
  Louis Meuleman De politiek heeft het niet voor zelf rijdende auto's wand dan zullen ze minder boetes kunnen innen en wat betreft die snelheid duivels is gemakkelijk op te lossen doe zoals met de vrachtwagens voer begrenzers verplicht in en wie dit omzeilt auto in beslag nemen probleem van rijden tegen 180 per uur opgelost
 1. Mag je handsfree vergaderen achter het stuur? Dit zegt je verzekering
  Independer

  Mag je handsfree vergaderen achter het stuur? Dit zegt je verzeke­ring

  Digitaal vergaderen terwijl je met de auto naar het werk rijdt, is voor velen een handige en tijdbesparende oplossing. Strikt genomen is het niet verboden, maar gevaarlijk is het wel. In Nederland vrezen verzekeraars dan ook voor ‘Zoom-gevallen’. Ben je verzekerd als je in je auto deelneemt aan een videovergadering? En maakt het een verschil als je dit handsfree doet? Independer.be bekijkt dit nieuwe fenomeen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.