Diesel is volgens mobiliteitsvereniging VAB economisch gezien niet meer interessant voor de meeste particuliere automobilisten.
Volledig scherm
Diesel is volgens mobiliteitsvereniging VAB economisch gezien niet meer interessant voor de meeste particuliere automobilisten. © Photo News

VAB raadt diesel voor meeste particulieren af

Voor de meeste particuliere gebruikers is een diesel economisch niet meer interessant. Dat concludeert mobiliteitsvereniging VAB op basis van een nieuwe budgettest. Wie voor benzine kiest, raadt VAB aan goed op de CO2-uitstoot te letten.

 1. Wantrouwen tegen elektrische auto blijft groot: “Die 300 kilometer actieradius, ik ken dat...”
  PREMIUM

  Wantrouwen tegen elektri­sche auto blijft groot: “Die 300 kilometer actieradi­us, ik ken dat...”

  Op het 98ste Autosalon staat de elektrische auto feller dan ooit te blinken. Uit vrees voor miljardenboetes halen autobouwers alles uit de kast om zoveel mogelijk milieuvriendelijke auto's te slijten, maar bij de consument blijft wantrouwen op z'n plaats. "Wist u, meneer, dat de gemiddelde Belg maar 40 kilometer per dag aflegt met zijn wagen? Wat zou u zich dan zorgen maken dat die batterij 'maar' 300 kilometer aankan."
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. "Stop de car bashing, er is geen enkele reden om auto constant aan te vallen”

  "Stop de car bashing, er is geen enkele reden om auto constant aan te vallen”

  “Er is geen enkele reden voor de constante car bashing. Bepaalde ngo's en opiniemakers met een zekere vooringenomenheid vallen auto’s veel te makkelijk aan. Sommige mensen steken niet eens weg dat ze de controle over het denken en het gedrag van de mensen willen overnemen” Dat heeft Philippe Dehennin, de voorzitter van automobielorganisatie en autosalonorganisator Febiac, vandaag gezegd bij de officiële inhuldiging van het salon door prinses Astrid. Morgen opent het salon de deuren voor het grote publiek.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.