De bouw van de nieuwe Tesla-fabriek in Grünheide.
Volledig scherm
De bouw van de nieuwe Tesla-fabriek in Grünheide. © AP

Uitstel voor grote Tesla-fabriek bij Berlijn

De nieuwe ‘gigafabriek’ die Tesla wil bouwen bij Berlijn zal zoals reeds werd gevreesd niet kunnen openen in juli. Dat bevestigt het bestuur van de regio Brandenburg vandaag. Een nieuwe openingsdatum werd niet bekendgemaakt, maar Duitse media spreken over oktober.

5 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Robert, EV-batterijen bevatten geen lood, batterijrecyclage heeft niks met de looduitstoot te maken. Goed dat Umicore zijn bedrijvigheid kan verleggen van mining naar recyclage, zal de beste en snelste manier zijn om het loodprobleem in Hoboken op te lossen.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  Robert DE REU ,juist Umicore verspreid vandaag nog steeds teveel lood waar de kinderen slachtoffer van zijn ,dit bedrijf had al lang moeten dicht zijn .Recycleren ,E batterijen doen ze zelfs nog niet en zullen ze ook niet .Ze in containers dumpen in de toekomst en overzee verschepen des te meer.Geweldig de groene leugen.
 • Robert DE REU

  1 jaar geleden
  Gerecycleerd door ons eigen Umicore, beste Geert blijkbaar het schandaal rond dit bedrijf niet gelezen een paar weken geleden. Verder sluit ik mij volkomen aan bij de mening van Raf, wat zijn reacties op die EV wagens betreft.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Dat bos is een productiebos, werd binnen enkele jaren sowieso gekapt. En dan kan Tesla het maar beter doen, want die zorgen ergens anders voor een drievoudige compensatie. EV produceren over hun ganse levensduur, recyclage inbegrepen, 9 ton CO2, een brandstofwagen 22 ton (bron: HLN). Batterijen worden gerecycleerd bij ons eigenste Umicore, dat daardoor trouwens prachtige resultaten kon voorleggen, het aandeel steeg afgelopen jaar met 25%. Goed voor onze economie, goed voor de werkgelegenheid.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  Schandalig dat zo'n ongerept gebied miljoenen bomen sneuvelen voor een zogezegde milieuvriendelijke wagen.Dit is milieu vriendelijk,nee ,dit is de macht van het geld.Daar moeten zelfs wegen aanleggen om midden in dit gebied te geraken.Batterij van Tesla produceert net zoveel CO2 dan een diesel met 200000km en dan is de batterij nog niet gerecycleerd maar eer zover is dumpen ze wel de batterijen in containers overzee en gaan mensen aan 2 dollar per dag ze wel ontmantelen.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.