Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Harold Versteeg | Hollandse Hoog

Twee op de drie Belgen overwegen aankoop milieuvriendelijke wagen

Twee op de drie Belgen overwegen binnen de twee jaar een milieuvriendelijke wagen aan te schaffen. Niet alleen omdat dat beter is voor het milieu, maar ook omdat sommige Belgen geloven dat het tegen dan verplicht zal zijn. Die cijfers blijken uit een studie van de bank ING ter afsluiting van de Europese mobiliteitsweek.  

58 reacties

 • raf peeters

  2 weken geleden
  Heb wagen bijgekocht ,verzamelobject met batterij ,om te starten uiteraard. De E wagen begint zo stuk voor stuk zijn waarheid bloot te geven.Amper radius wisten we al(Tesla 40% afwijking en koploper)laden met zonnepanelen ,noppes vergeet het als je geen week de tijd hebt,geen onderhoud,blijkt nu dat 2.3x duurder is E wagen te onderhouden. Ik heb de E wagens jaren '90 weten op markt komen(GM) ,na 5 jaar waren ze verleden tijd, nu zullen ze waarschijnlijk blijven maar geloof niet dat alles E kan.
 • johny vanderlinden

  2 weken geleden
  Ik heb ook een milieuvriendelijke auto aangeschaft, groen van kleur en betaalbaar.
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Die tekorten aan halfgeleiders zorgen nu voor problemen met de productie. En daarna als je er toch een kan kopen voor herstellingen als die nodig zijn.
 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  In ons land is 1 op 8 een salaris- of firmawagen, 7 op 8 zijn nog altijd particulier.
 • Geert Tamsyn

  3 weken geleden
  1 op de 8 is in België een salaris- of firmawagen, 7 op de 8 zijn particulier.
 1. Autosalon wordt véél kleiner (maar de ticketprijs wordt niet aangepast)
  PREMIUM

  Autosalon wordt véél kleiner (maar de ticket­prijs wordt niet aangepast)

  Halverwege september bracht HLN de primeur dat het Autosalon op de Heizel dan toch doorgaat, in januari 2022. Alleen is de vraag hoe het er zal uitzien, en of het nog wel de verwachtingen zal inlossen van het publiek dat er traditiegetrouw massaal op af gaat. Niet alleen blijven Volvo en een paar voor het grote publiek minder belangrijke merken als Mazda of Tesla en Polestar weg: ook de belangrijkste merken van de importeur D’Ieteren (Audi, Skoda, Volkswagen, Seat en Volkswagen) blijven thuis. Maar er is meer. Zo vernemen we uit betrouwbare bron dat zowat alle merken serieus gaan snijden in de ruimte die ze met hun stand innemen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.