Youtube
Volledig scherm
© Youtube

Tv-presentator hekelt Belgische autobelastingen in hilarische Pulp Fiction-parodie

Vraag aan een buitenlander wat hij over België weet, en je krijgt vaak dezelfde clichés als antwoord: chocolade, bier... en belastingen. De komst van de nieuwe lage-emissiezones in Brussel en Gent, volgens velen een zoveelste (verdoken) autobelasting, was voor Philippe Quatennens, presentator van het Belgische autoprogramma FLEET.TV op Kanaal Z, de spreekwoordelijke druppel. Als blijk van protest maakte hij nu ook een satirische Pulp Fiction-video, waarmee hij onze beleidsmakers hoopt wakker te schudden.

34 reacties

 • Joske Zeeuw

  2 jaar geleden
  Tja het kan over het algemeen slechter natuurlijk volgens sommigen. Als argument kan ik dan stellen dat het leven in noord Korea ook niet alles is voor de meerderheid daar. In het filmpje hebben ze het dan nog niet eens over parkeerkosten, ook een extra belasting en sneller beboet dan fiscale fraude.
 • robertrand walraedt

  2 jaar geleden
  En gelijk hebben ze wat doet België voor het klimaat. Belastingen heffen en zakken vullen
 • Ludo Verbueken

  2 jaar geleden
  Ik weet dat deze regering ons stilletjes aan het uit melken is hoe dan ook en den Belg slikt het allemaal
 • tine devroye

  2 jaar geleden
  een grapje mag, maar hoe dan ook: al die autofreaks'als JMDDecker: hoe gaan zij de FILES en de luchtvervuiling (klimaat) oplossen? rekeningrijden is zeker een oplossing volgens specialisten..: PLUS: om het eerlijk te houden(voor ook de minder rijken: beter openbaar vervoer moet!
 • ivo torfs

  2 jaar geleden
  Mr Raf Peeters, vriendelijk bedankt, indien ik niet zo oud was, ging ik mijn valies pakken.