Elon Musk bij de voorstelling van de elektrische truck in 2017.
Volledig scherm
Elon Musk bij de voorstelling van de elektrische truck in 2017. © REUTERS

Tesla-truck laat op zich wachten door tekort aan batterijen

AutoDe vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft de topman van de bouwer van elektrische auto's, Elon Musk, op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batterijen kan produceren om de Tesla Semi, zoals de vrachtwagen heet, op grote schaal te produceren.

6 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Een tekort aan elektriciteit en batterijen Groen heeft nog veel werk, stel u voor 6 maanden wachten in garage voor nieuw batterij uit China, neen bedankt .
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Musk kan zich beter toch wat haasten, want ondertussen wordt de markt afgesnoept door duizenden E-trucks van MAN, Mercedes, Renault, Scania, Volvo, Liebherr, ... die al rondrijden. En die hebben geen problemen met batterijen.
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  De toekomst ven de e-bubbel...tekort aan batterijen, een tekort aan elektriciteit.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Tesla zit al jaren met een luxeprobleem waar de andere constructeurs willen voor tekenen: de productie kan de vraag niet volgen. Trucks zijn de ideale voertuigen om elektrisch te rijden: de batterijen kunnen in de trailer die veel meer en langer stilstaat dan de trekker.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  Nu al tekort ,geweldige vooruitzichten en men wil de wereld op batterij wil zetten ,ja ja droom maar verder.Weet niet of Musk weet en wat ie zich bij E vrachtwagen voorstelt, die moet wel rijden om te renderen, al de wachttijden om te laden gaat alleen ervoor zorgen dat alles nog duurder gaat worden.Hoeveel miljard heeft een weekje geblokkeerd schip gekost,juist.