AFP
Volledig scherm
© AFP

"Tesla's zijn te manipuleren en rijden dan zonder bestuurder"

Tesla's kunnen zodanig gemanipuleerd worden dat er zonder bestuurder met de auto's gereden kan worden via de autopilootfunctie. Dat meldt de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports. Afgelopen weekend vond een fatale crash in Texas plaats met een Tesla. Daarbij zat volgens de politie niemand achter het stuur.

10 reacties

 • Kurt Engelen

  9 maanden geleden
  Ik ben alleszins een zéér tevreden Tesla "X" rijder. Ik vraag me verder af of de critici al eens met een Tesla hebben gereden...
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  Geert Tamsyn,steeds heb je wel een uitleg om de zaken de minimaliseren feit is dat de de sterren waar je over spreekt ook gekocht worden en totaal geen realiteitszin weer-geven.E wagens konden ook niet branden bij een ongeval ,heb nog nooit zo'n plat uitgebrand voertuig gezien ,ach ja ,E voertuigen kan je niet blussen is uw uitleg zeker .Overigens "dergelijke" filmpjes" is wel de realiteit en geef mij maar zoals Robert aanhaalt een Mercedes S dan zit je veilig en geen plastiek doos.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Raf Peeters, dergelijke filmpjes zijn er van om het even welk model. Als je je daarop baseert, moet je niet meer buiten komen, zelfs niet te voet of per fiets, want daar zijn ook onheilsfilmpjes van. Geef mij maar de 5 sterren van Euro NCAP.
 • Renaat Moerman

  1 jaar geleden
  Hoe minder elektrische wagens hoe beter : ik kan dan langer profiteren van de fiscale voordelen op mijn Tesla S (geen wegentaks, gratis elektriciteit, bijna geen onderhoud).
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  johan Vroomen ,veilig Tesla?.De film laat de waarheid zien,niks veilig aan.
 1. GETEST. “Een conservatieve grijze muis met superieure uitrusting”: onze motorexpert reed met de Honda NT1100
  PREMIUM

  GETEST. “Een conserva­tie­ve grijze muis met superieure uitrusting”: onze motorex­pert reed met de Honda NT1100

  Honda heeft eindelijk opnieuw een grote toermotor in het gamma. De NT1100 moet het gat tussen de Gold Wing en avontuurlijke Africa Twin vullen met zijn rijkelijke uitrusting en vlot stuurkarakter. Het prijskaartje zit ook nog eens goed, maar of dat volstaat om onze motorexpert Arno Jaspers te overtuigen? “Honda bewandelt als geen ander de grens tussen efficiënt en doodsaai.”
 2. Meer wilde dieren sneuvelen in het verkeer: “Heb je een dood dier gevonden, blijf dan op afstand en raak het kadaver zeker niet aan”
  PREMIUM

  Meer wilde dieren sneuvelen in het verkeer: “Heb je een dood dier gevonden, blijf dan op afstand en raak het kadaver zeker niet aan”

  Bunzingen, hazen, dassen, fazanten… Het grote aantal dode wilde dieren op en langs onze wegen valt sinds enkele weken opnieuw erg op. “We krijgen veel meldingen, maar in werkelijkheid vallen er nog veel meer slachtoffers”, zegt Kristijn Swinnen, bioloog bij Natuurpunt Studie. Hij legt uit wat je als bestuurder kunt doen om aanrijdingen met dieren te vermijden.