Een Tesla met Autopilot ingeschakeld. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een Tesla met Autopilot ingeschakeld. Beeld ter illustratie. © ANP

Tesla gaat met boordcamera monitoren of bestuurders opletten tijdens het rijden

Tesla heeft deze week een nieuw monitorsysteem geïntroduceerd waarbij het met behulp van de naar binnen gerichte camera bij de achteruitkijkspiegel in de gaten kan houden of bestuurders op het verkeer letten als ze Autopilot of Full Self-Driving aan hebben staan.

8 reacties

 • Tom De Bondt

  1 jaar geleden
  Heb een Mercedes, fijne auto maar door Europese regelwetgeving helaas ook zo van die monitoring systemen. Constant gepiep omdat je zogezegd je stuur niet aanraakt (terwijl dat wel is), constant gepiep omdat je dingen zou aanrijden die er niet zijn. Ik zet vaak oordopjes met muziek aan om die rommel niet te horen anders was ik al vaak ergens tegen gereden door al die hinder.
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Verborgen camera moet duidelijk vermeld staan op aankoop formulier en waar hij is geplaats. schending van de privacy.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 jaar geleden
  @Ingrid grieten ,juist waarom opletten.Hun zelfstandig rijden is al net nul betrouwbaar dan de radius van de wagen die voor 45% gelogen is uit testen en zelfs meer als het duchtig vriest .Batterijen hebben nog nooit kou kunnen trotseren om even welke.
 • jacques hottelet

  1 jaar geleden
  Binnen 10 jaar spreekt men niet meer van Tesla, de Europese merken zijn er klaar voor en met betere wagens.
 • pipo de clown

  1 jaar geleden
  Als die Tesla zelfrijdend is waarom moet je dan opletten. Er zijn ook zelfrijdende trams en trein zonder chauffeur om op te letten of moeten de passagiers dit doen? Eigenlijk zegt Tesla dat hun Autopilot niet werkt en wil de verantwoordelijkheid afschuiven.