Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Marc Gysens

Staat je auto al dagen stil? “Gebruik hem toch zeker één keer per week”

Nu veel Belgen noodgedwongen thuiswerken en er nauwelijks meer op uit trekken, staat de auto dagenlang, misschien zelfs wekenlang stil. Weg zijn de files. Goed voor het milieu en voor de portemonnee. Maar is dat wel goed voor je auto?

10 reacties

 • Carin Desmet

  2 jaar geleden
  Nu de benzine goedkoper is sta onze auto op stal...
 • Jan Wynants

  2 jaar geleden
  Sorry maar ik heb toch een opmerking op het feit van je wagen in eerste versnelling te zetten in plaats van op handrem. Indien er dan een andere wagen op je auto rijd is je versnellingsbak stuk. Beter in zijn 3de versnelling zetten dan zodat de reductie wat kleiner is.
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Wat doe je eraan? inderdaad er zal veel werk zijn voor de wegenwachters na de quarantaine maar dan is het weer as usual.
 • Dylan De Taeye

  2 jaar geleden
  Floris Nijs. Je laad je batterij op door hem aan de lader te hangen en je moet daarvoor niet rijden ik weet dat er van die systemen rijn wanneer je rijd dat je accu word opgeladen maar als je hem laad met een lader is net hetzelfde effect
 • Gert Boudewijns

  2 jaar geleden
  En als de corona voorbij is kunnen ze weer zeiken da nu de lucht propere is.dan mogen we er zo weer nergens mer mee komen
 1. Volgens evolutiebioloog zal golf van vriendelijkheid niet lang duren: "Hooguit een maand. Dan zijn we weer ons oude zelf"
  PREMIUM

  Volgens evolutiebi­o­loog zal golf van vriende­lijk­heid niet lang duren: "Hooguit een maand. Dan zijn we weer ons oude zelf"

  Gek, wat een crisis in ons bovenhaalt. We verenigen ons in solidariteit, we herontdekken het belang van vriendschap en we nemen ons voor dat het nooit nog anders zal zijn. De wetenschap, evenwel, is somberder: geef het na de crisis een maand, en we zijn dat allemaal alweer vergeten. "Als ik nu een romantisch beeld wegneem: sorry dan", zegt evolutie- en gedragsbioloog Mark Nelissen (69).