Sono Sion
Volledig scherm
Sono Sion © Sono Motors

's Werelds eerste auto op zonne-energie komt uit voormalige Saab-fabriek

De voormalige Saab-fabriek in het Zweedse Trollhättan gaat eind dit jaar een nieuwe, elektrische auto bouwen die rijdt op zonne-energie. 

11 reacties

 • Johan Billiet

  3 jaar geleden
  Met 35 extra km kom je niet erg ver...en de dagen dat er voldoende zon schijnt, zijn ook niet zo talrijk (alhoewel...door de klimaatverandering, maar De Wever zegt dat die niet bestaat), maar is toch wel meegepikt echter geen niet zo relevant (ver)koop(s)argument. Jammer dat het zo een lelijk vehikel geworden is..
 • Jean-Pierre Philippe

  3 jaar geleden
  Wij waren de eersten die hem in Belgie bestelden in 2017 toen was er alleen nog maar een prototype!! Spijtig dat de productie 10 maanden uitgesteld is!
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Handig in de winter als het al om 15h donker is.
 • Hans Schoen

  3 jaar geleden
  Toch weer iemand die deze auto afbreekt he! Om EVs dezelfde vernieling te laten bereiken als fossiele, zouden we met zn allen eeuwen lang moeten rondrijden voorzien van ouwbollige batterijen. Dan nog zou het niet zo vervuilend zijn als die 100 jaar met stinkmobielen die onze flinterdunne atmosfeer vergiftigt. Brandstof produceren gebeurt met steenkoolcentrales. Die staan meestal naast elkaar!
 • Michel Jacobs

  3 jaar geleden
  Ik ga die kopen. Sion heeft nooit beweerd dat hun auto volledig CO2 neutraal is. De assemblage is dat misschien wél, maar industriëlen zijn natuurlijk inventief in greenwashing..Wat je krijgt is een uitstekende kwalitatieve auto mét airco en het beste energetisch rendement van alle e-cars , zodat ook de actieradius voldoende is. Sion belooft 250km onder realistische omstandigheden met één lading. Carosserie in carbon panelen.Zeker als tweede auto kan je niet meer twijfelen.