Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photonews

Ruim 1.500 gevallen van tellerfraude in 2021, verkoop nieuwe auto's gaat achteruit

In 2021 heeft Car-Pass 1.578 gevallen van tellerfraude bij auto’s geteld, wat goed is voor iets meer dan 1 procent van alle verkochte auto's dat jaar. Gemiddeld werd de kilometerteller van tweedehandsauto's met 52.000 kilometer teruggedraaid. Dat blijkt uit het jaarverslag van Car-Pass, het certificaat dat elke particulier of professional die een tweedehandsvoertuig wil verkopen, moet bezorgen aan de particuliere koper.

 1. Bruno rijdt 87 per uur met elektrische fiets op Rijksweg, maar wordt niet beboet: “Wat ik doe, is misschien ongewoon maar wel perfect legaal”
  PREMIUM
  Rumbeke

  Bruno rijdt 87 per uur met elektri­sche fiets op Rijksweg, maar wordt niet beboet: “Wat ik doe, is misschien ongewoon maar wel perfect legaal”

  Bruno Naessens (53) uit Anzegem heeft ongewild voor commotie gezorgd nadat hij op de Rijksweg in Roeselare gefilmd werd toen hij daar met zijn elektrische fiets liefst 87 kilometer per uur reed. “Hij mag een gepeperde rekening verwachten”, klonk het eerst bij de politie. “Niet alleen mag hij daar niet rijden, hij reed ook dubbel zo snel als toegelaten.” De vork blijkt echter anders aan de steel te zitten. “Ik doe absoluut niks verkeerd”, zegt Naessens.
 2. Is een kilometerverzekering voor jou financieel voordelig? Wij rekenen uit of een kilometerpolis écht gunstiger is
  PREMIUM

  Is een kilometer­ver­ze­ke­ring voor jou financieel voordelig? Wij rekenen uit of een kilometer­po­lis écht gunstiger is

  Op zoek naar een nieuwe wagen, maar ook van plan de komende tijd vaker te telewerken? Misschien is een kilometerverzekering dan een betere optie, zeker nu de helft van de Belgen de wagen (veel) minder gebruikt. Wij rekenen uit of een kilometerpolis écht financieel voordelig is voor bezitters van een stadsauto, een middenklasser of een premiewagen, en zoeken uit welke kortingen de verzekeraars aanbieden.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.