BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Rijden we binnenkort allemaal op perslucht?

Het Nederlandse bedrijf SolutionAir heeft een op perslucht rijdend Renault Master-busje voorgesteld. Het busje rijdt op een omgebouwde benzinemotor die nu op perslucht draait. De milieuvriendelijke technologie zou zich niet tot benzinemotoren beperken, ook diesel- en gasmotoren zouden kunnen worden omgezet. Een veelbelovend concept, maar wel een dat nog niet meteen voor iedereen is. 

 1. Klopt het dat je minder snel misselijk wordt als je zelf rijdt? En bestaan er hulpmiddeltjes voor passagiers?

  Klopt het dat je minder snel misselijk wordt als je zelf rijdt? En bestaan er hulpmiddel­tjes voor passagiers?

  De vakantie nadert en daarmee ook het reisseizoen. Misschien ben jij de auto zelfs al aan het inladen voor een lange rit naar een exotischer oord. Of behoor jij tot de reizigers van wie de maag al omkeert bij de gedachte aan een hobbelige bergrit? In dat geval wordt het hoog tijd om je wagenziekte aan te pakken. Hoe je dat doet? Wij vroegen het aan HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters.
 2. Mag je van bestuurder wisselen? En wat met je tankkaart over de grens? Dit zijn de regels voor wie met de bedrijfswagen op verlof vertrekt
  Jobat

  Mag je van bestuurder wisselen? En wat met je tankkaart over de grens? Dit zijn de regels voor wie met de bedrijfswa­gen op verlof vertrekt

  De zomerse vakantieuittocht nadert. Heel wat werknemers genieten van de voordelen van een bedrijfswagen om mee op autoreis te gaan. Maar wat zijn je rechten en plichten als werknemer? Wie is aansprakelijk bij een ongeval? Mag je tanken over de grens? En wat als je van bestuurder wil wisselen? Jobat.be klopte aan bij Ellen Van Grunderbeek, juridisch experte van Acerta Consult.