Je oldtimer elektrificeren? Brecht Vanhaelewyn beantwoordt tien prangende vragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Je oldtimer elektrificeren? Brecht Vanhaelewyn beantwoordt tien prangende vragen. © Noortje Blokland Photography/ Florian Van Eenoo - Photo News

Rijden straks ook oldtimers elektrisch? Expert vertelt hoe je je pronkstuk kan ombouwen en wat dat kost

In Europa – en dus ook ons land – zullen er in de toekomst enkel nog elektrische auto’s mogen rijden. Maar wat betekent dat dan voor de oldtimer? Zal die nog van een uitzondering kunnen genieten? En wat als je je klassieker nu eens zou (laten) ombouwen tot elektrische oldtimer? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn geeft in 10 vragen en evenveel antwoorden een overzicht van hoe je dat best aanpakt en wat dat dan moet kosten.

  1. Topchirurg en zoon sleutelen na drukke job samen aan oldtimers in atelier: “Ja, ik gebruik hier al eens een chirurgisch instrument”
    PREMIUM
    Melle/Destelbergen/Gent

    Topchirurg en zoon sleutelen na drukke job samen aan oldtimers in atelier: “Ja, ik gebruik hier al eens een chirur­gisch instrument”

    Naast een drukke baan delen Koen De Smet (59) en zoon Gianni (24) uit Heusden een passie voor oldtimers. Met ‘Resurf’ startten ze een atelier op in Melle waar ze dagelijks aan oude wagens sleutelen. Liefhebbers kunnen er ook gebruik maken van de infrastructuur en auto’s kopen en verkopen. Wij gingen langs in het atelier met gezellige bar. “Als ik van de OK naar hier rij, valt alle stress van me af.”