Een fabrieksmedewerker aan een assemblagelijn van de Aurus Senat in een fabrike in Yelabuga, een stad in Tatarije, een autonome republiek in Rusland.
Volledig scherm
Een fabrieksmedewerker aan een assemblagelijn van de Aurus Senat in een fabrike in Yelabuga, een stad in Tatarije, een autonome republiek in Rusland. © REUTERS

Productie Russische Rolls Royce van start

Rusland is vandaag begonnen met de productie van een extra luxueuze auto die de Russische Rolls Royce genoemd mag worden. President Vladimir Poetin is een promotor van het project. De eenvoudigste versie van de 'Aurus Senat luxesedan' zal omgerekend ruim 200.000 euro kosten. Simpele versies van de limousine bestaan al een aantal jaren en Poetin reed er zelf een tijdens zijn inauguratie als president in 2018.

7 reacties

 • Paul De Mol

  1 jaar geleden
  @Sobek Wessels: Kopiëren is de natuurlijke aard der dingen en de echte bron van vooruitgang. De hele merkwaardige opgang van het menselijk ras is er slecht gekomen door veelvuldig kopiëren van voorbeelden van de medemens. Het gebeurt overal, ook in de dieren- en plantenwereld: het is het inherente kenmerk van evolutie en voortplanting. De afscherming van de 'intellectuele eigendom' (wat een oxymoron) is een uitwas van het westerse kapitalisme van de laatste eeuwen (decennia).
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Een Rolls Royce "in het klad" ?
 • wesley netnem

  1 jaar geleden
  Echt Origineel zijn de Russen nooit geweest net als de Chinezen ....Spioneren en Kopieren dat Kunnen ze als de besten !!
 • Koen Vanheuv

  1 jaar geleden
  . De communistische leiders van het eerste uur in de USSR Lenin en Stalin lieten zich ook rondrijden in buitenlandse luxueuze Rolls Royces en Packards. Lenin gebruikte de Rolls Royces die de Bolsheviks tijdens de revolutie van Tsaar Nicolas II afgepakt hadden en andere die de Sovjet regering zelf aankocht. De Packard was een luxeauto uit de Verenigde Staten die de USA President Franklin Roosevelt in 1935 aan Stalin cadeau deed.
 • Yvan Van Nieuwenhuyze

  1 jaar geleden
  Daar zaten we op te wachten..zekers met de alsmaar kleiner worden van de >> parkeerplaatjes