(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Belga

Primeur in augustus: 1 op de 10 nieuwe auto’s elektrisch of plug-inhybride

Een op de tien verkochte nieuwe wagens was in augustus 2020 een elektrische auto of een herlaadbare hybridewagen. De drempel van 10 procent van de totale inschrijvingen werd daarmee voor het eerst in België op maandbasis overschreden, meldt de FOD Mobiliteit. In augustus vorig jaar bedroeg het aandeel van deze alternatieve aandrijfmethodes in de inschrijvingen nog maar 2,5 procent.

12 reacties

 • Johan Vroonen

  10 maanden geleden
  Goede zaak, als nu de de aankoopprijzen van de EV's nog verder zakken zal populariteit van hybrides ook snel gaan afnemen.
 • Susanne Bohler

  11 maanden geleden
  Wie ooit elektrisch gereden heeft zal nooit nog met een trillende diesel willen rijden!
 • Eduard Vanderheyden

  11 maanden geleden
  En maar stoempen om iedereen elektrisch te laten rijden. En van de honderd verkochte hybride en Elektrisch waarschijnlijk 2% full elektrisch.
 • Bob Boomer

  11 maanden geleden
  Ja, de electrisch wagens is ideaal voor mensen die hun wagen door de week in hun garage laten staan. De groene jongens dus. Aan mij krijg je echter geen wagen verkocht die meer dan 10 min. nodig heeft om vol getankt te geraken en geen bereik heeft van 1000 km. Ik heb andere dingen te doen dan priesje in en priesje uit te spelen.
 • jorie Vanderperren

  11 maanden geleden
  Tja zelf droge, harde cijfers baten niet om sommige mensen te laten inzien dat de dieselstoof en benzinebrander op hun laatste benen lopen. Ik rijdt al 2 jaar quasi voor niets, en dan zijn er mensen die nu zelf volop accijnzen betalen en afraden om electrisch te rijden omdat ik in de toekomst toch wel eens belastingen zal moeten betalen ... begrijpe wie kan.
 1. Splinternieuwe Tesla Model S Plaid vat plots vuur: chauffeur weet op nippertje aan vlammen te ontsnappen
  15

  Splinter­nieu­we Tesla Model S Plaid vat plots vuur: chauffeur weet op nippertje aan vlammen te ontsnappen

  In Haverford, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft een splinternieuwe Tesla Model S Plaid vuur gevat. De chauffeur van de wagen raakte even ingesloten door de vlammen, maar wist uiteindelijk zonder enige verwonding te ontkomen. Volgens een van de advocaten van de chauffeur zou de auto plots vanzelf in brand zijn gevlogen. Onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog.