Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © EPA

Prijzen voor tweedehandswagens nooit eerder zo hoog in ons land

De prijzen voor tweedehandswagens waren nooit eerder zo hoog in België. Dat blijkt uit cijfers van autozoekertjeswebsite AutoScout24. In november werd een tweedehandswagen in België voor gemiddeld 22.104 euro verkocht, een stijging met ruim 22 procent op jaarbasis.

12 reacties

 • ronny cuypers

  3 weken geleden
  Je moet wel gek zijn om een nieuwe auto te kopen met die Groen gekte. Elektrisch verplichten en dan elektriciteit maken met vervuilend gas dat met vervuilende schepen aangevoerd wordt. Kan het nog gekker?
 • jos vermeiren

  3 weken geleden
  Het Osborne effect begint hier ook zijn uitwerking te krijgen. Steeds meer mensen die een nieuwe auto zouden kopen beseffen dat de restwaarde over enkele jaren bijna niets meer zal zijn omdat de occasiemarkt zal overspoeld worden met klassieke auto's als de elektrische auto's bijna de volledige markt overnemen, en Robotaxis veel goedkoper zijn dan een eigen wagen. Dus nog een paar jaartjes langer bestaande auto houden of een tweede hands kopen in afwachting dat elektrische goedkoper worden.
 • Gilbert De Meyer

  1 maand geleden
  ik kocht voor 6500 euro een bijna nieuwe Lada Granta full option wel is waar in Hongarije waar de okazie markt veel duurder is dan in Belgie, de auto was 2 jaar en had 28000 km kom ik zeker 10 jaar meer verder, en full option is juist hoor van airco tot verwarmde zetels alles staat er op en er aan, waarom zou ik 20000 euro uit geven voor iets dat mij niet meer confort bied.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 maand geleden
  @Hervè Vanbilsen ,nu kan je nog een fossiele tweedehands kopen want eentje die 6 liter verbruikt nieuw doet dat na 4 jaar nog en je kan de kilometers die werden opgegeven halen.Zie al gebeuren met de E wagen die nieuw na uitleg van expert hier al 30 a 40% inboet op zijn radius(sommige 62%) en doe er nog maar 20% bij na 4 a 5 jaar dan kom je nog amper 150km ver,denk dat je zoiets niet meer zal kopen.
 • Yvan Lissens

  1 maand geleden
  Blijkbaar heb ik net op tijd mijn wagentje gekocht. Splinternieuw en net geen 9k betaald. Geen overbodige elektronische snufjes en een lichte, zuinige motor, tenslotte is het geen uitbreiding van mijn salon. Het ding moet me enkel van A naar B brengen.
 1. Lege toonzalen bij autodealers door tekort aan chips in fabrieken: “Klanten denken dat de zaken slecht gaan”
  PREMIUM

  Lege toonzalen bij autodea­lers door tekort aan chips in fabrieken: “Klanten denken dat de zaken slecht gaan”

  Indien u dit weekend een kijkje wenst te nemen naar een nieuwe auto in een plaatselijke toonzaal, is de kans reëel dat u letterlijk van een kale reis terugkeert. Meerdere autodealers kunnen namelijk geen wagens tentoonstellen omdat fabrikanten die niet meer kunnen leveren. Het probleem: een wereldwijd tekort aan computerchips. “De prijzen van onze Peugeots stijgen daardoor tot twintig procent. En wachttijden lopen op tot zes maanden”, getuigt autodealer Jules Lavrijsen (54) uit Geel.