Jerôme en Jacqueline in de bakfiets, waarmee Pieter en Patricia hen overal naartoe brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jerôme en Jacqueline in de bakfiets, waarmee Pieter en Patricia hen overal naartoe brengen. © Photonews

Patricia en Pieter ruilden hun auto in voor een elektrische bakfiets: “We kregen er 1.000 euro bovenop én besparen op kosten en brandstof”

Wat begon als een grap, is nu een dienst die klanten naar waarde schatten: Fietsen Wildiers neemt je auto over als je er een fiets koopt. Het is niet het enige verkoopsargument dat de fietsenwinkelketen aan de autobranche ontleende. Klant Patricia getuigt, marketing manager Jan Van Rooy licht de voordelen toe. “We denken dat hoe langer hoe meer dure tweede wagens door een fiets zullen worden vervangen. Zeker als fietsleasing ook voor ambtenaren mogelijk wordt.”

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Wordt het leven in 2022 opnieuw een stuk duurder? Werkexpert: “Dit kun je sowieso doen om jouw koopkracht te verhogen”
  PREMIUM

  Wordt het leven in 2022 opnieuw een stuk duurder? Werkexpert: “Dit kun je sowieso doen om jouw koopkracht te verhogen”

  We zeggen dikwijls dat het leven een stuk duurder is geworden dan vroeger, maar in 2021 was de inflatie effectief een stuk hoger dan andere jaren. Wat gaat dat geven in 2022? Blijven de prijzen stijgen en gaan onze lonen dan mee? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, maakt een prognose op en geeft advies om je koopkracht zo veel mogelijk te verhogen.